Fitness recept: Édes szeletek túrókrémmel

Fitness recept: Édes szeletek túrókrémmel

Szeretsz új recepteket kipróbálni? Akkor ez az édes szelet a megfelelő választás. Úgy döntöttünk, hogy a tejszínhabot túróra cseréljük, amihez egy extra adag fehérjét adtunk. Így ezek a szeletek fehérjedús nassolnivalóvá válnak, amit akár edzés után is fogyaszthatsz.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a díszítéshez:

Édes szeletek túrókrémmel - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra, majd folytassuk a tészta elkészítését. Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót: xilit, tojássárgája, vaníliás ízesítőcsepp és citromlé. Alaposan keverjük össze, amíg a keverék színe világosabbá válik, és térfogata jelentősen megnő. A tészta felverése körülbelül 7 percig tart.

Édes szeletek túrókrémmel - Felvert tészta

Ezután fogjunk egy szilikonformát a házi készítésű szeletekhez, fújjuk be főzőspray-jel és töltsük meg körülbelül a tészta ⅔-val. Tegyük a 150 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül 15 percig. Ezután csökkentsük a hőmérsékletet 100 °C-ra, és süssük további 20 percig. Végül kapcsoljuk ki a sütőt, de ne nyissuk ki.Hagyjuk a szeleteket a sütőben száradni, amíg teljesen ki nem hűlnek. Ezután kivehetjük a sütőből, és óvatosan kiszedhetjük őket a formából, szükség esetén egy késsel kiemelhetjük oldalról.

Ezután készítsük el a krémet. Keverjük fel a túrót a fehérjeporral, és díszítsük vele a szeleteket. Szórjunk a tetejére egy kis fagyasztva szárított sárkánygyümölcsöt, és már készen is vagyunk.

Édes szeletek túrókrémmel

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápértékek1 szelet (összesen 8 szelet)
Energiatartalom75 kcal
Fehérje7 g
Szénhidrát5 g
Zsír3 g

Szeretnétek megkóstolni ezt a fehérjedús finomságot? Itt az ideje elkezdeni a sütést!

Bátran oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük