Szeretsz új recepteket kipróbálni? Akkor ez az édes szelet a megfelelő választás. Úgy döntöttünk, hogy a tejszínhabot túróra cseréljük, amihez egy extra adag fehérjét adtunk. Így ezek a szeletek fehérjedús nassolnivalóvá válnak, amit akár edzés után is fogyaszthatsz.
Hozzávalók a tésztához:
- 70 g xilit (helyettesíthető eritrittel a még alacsonyabb kalóriatartalom érdekében)
- 4 tojássárgája
- vaníliás ízesítő cseppek ízlés szerint
- pár csepp citromlé
- főzőspray a forma kenéséhez
Hozzávalók a díszítéshez:
- 130 g lágy, zsírszegény túró
- 30 g vaníliás fehérjepor
- 20 g fagyasztva szárított sárkánygyümölcs
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra, majd folytassuk a tészta elkészítését. Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót: xilit, tojássárgája, vaníliás ízesítőcsepp és citromlé. Alaposan keverjük össze, amíg a keverék színe világosabbá válik, és térfogata jelentősen megnő. A tészta felverése körülbelül 7 percig tart.
Ezután fogjunk egy szilikonformát a házi készítésű szeletekhez, fújjuk be főzőspray-jel és töltsük meg körülbelül a tészta ⅔-val. Tegyük a 150 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül 15 percig. Ezután csökkentsük a hőmérsékletet 100 °C-ra, és süssük további 20 percig. Végül kapcsoljuk ki a sütőt, de ne nyissuk ki.Hagyjuk a szeleteket a sütőben száradni, amíg teljesen ki nem hűlnek. Ezután kivehetjük a sütőből, és óvatosan kiszedhetjük őket a formából, szükség esetén egy késsel kiemelhetjük oldalról.
Ezután készítsük el a krémet. Keverjük fel a túrót a fehérjeporral, és díszítsük vele a szeleteket. Szórjunk a tetejére egy kis fagyasztva szárított sárkánygyümölcsöt, és már készen is vagyunk.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 szelet (összesen 8 szelet) |
---|---|
Energiatartalom | 75 kcal |
Fehérje | 7 g |
Szénhidrát | 5 g |
Zsír | 3 g |
Szeretnétek megkóstolni ezt a fehérjedús finomságot? Itt az ideje elkezdeni a sütést!
Bátran oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása