Fitness recept: Áfonyás-banános kuglóf

Fitness recept: Áfonyás-banános kuglóf

Hogyan készíthetjük el a legnedvesebb tésztájú kuglófot? Ma ennek a gyümölcsös finomságnak az elkészítésébe vágtunk bele, amely már az első falat után meggyőzött minket. A tésztához banánt és tejet adtunk, így nem áll fenn a veszélye, hogy túl száraz és kemény lesz. Mindemellett fehérjeport és áfonyát is tartalmaz, amely a remek íz mellett gyönyörű mintákat is rajzol a tésztába.

Hozzávalók:

Hozzávalók a díszítéshez:

Áfonyás-banános kuglóf - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Egy tálban keverjük össze a liszteket, a fehérjeport, a sütőport és a xilitet.

Áfonyás-banános kuglóf - Száraz hozzávalók

Ezután adjuk hozzá ehhez a száraz keverékhez az olajat, a tejet, a banánpürét és a tojást.

Áfonyás-banános kuglóf - Tészta elkészítése

Alaposan keverjük össze az egészet, és végül forgassuk bele a fagyasztva szárított áfonyát.

Vegyünk egy kuglófformát, és fújjuk be főzőspray-vel, hogy ne ragadjon le a tészta. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra, és süssük 30 percig. Ezután emeljük a hőmérsékletet 180°C-ra, és süssük további 20 percig. Ha a kuglóf elkészült (egy hurkapálcával tesztelhetjük; a tésztának nem szabad ráragadni), olvasszuk fel a csokoládét a tejjel (a mikrohullámú sütőben, vagy vízgőz felett és egy szilikonos élelmiszer tasak segítségével), és öntsük a kuglófra. Fagyasztva szárított áfonyával és reszelt narancshéjjal díszítsük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tálalhatjuk és fogyaszthatjuk is.

Áfonyás-banános kuglóf

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápértékek

1 darab (összesen 12 darab)

Energia181 kcal
Fehérje7 g
Szénhidrát21 g
Zsír7 g
Rost3 g

Ez a nedves tésztájú kuglóf remek kiegészítője lehet a reggelidnek; csak adj hozzá egy kis túrót, görög joghurtot vagy népszerű mogyoróvajat. Gyors nassolnivalónak is remek.

Oszd meg velünk az alkotásaidat a közösségi médián a #gymbeamhu hashtag használatával.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük