Stephanie Davis: Bikini Fitness nyertes, modell és egy népszerű edzésterv szerzője

Stephanie Davis: Bikini Fitness nyertes, modell és egy népszerű edzésterv szerzője

Stephanie Davis egy fiatal, osztrák származású hölgy, akinek sikeréről a női sportot kedvelők körében már szinte mindenki hallott. 1991. május 13-án született és fiatalkorától kezdve számos sportot űzött. Kipróbálta például a lovaglást, a balettet, a tornát és az atlétikát is. Akkoriban viszont sosem gondolt arra, hogy megélhetne a sportolásból, így eladó, tanár vagy fogorvos akart lenni.

Az első igazi fordulópont Stephanie életében 16 éves korában jött el. Ekkor egy férfi az utcán egy fotózást ajánlott fel neki. Sok töprengés után végül belevágott az új lehetőségbe, és részt vett élete első profi fotózásán, édesanyja kíséretében. A fotózás nagyszerűen sikerült és a képek rengeteg pozitív visszajelzést kaptak. Amikor Stephanie rájött, hogy így is tud pénzt keresni, felkeresett különböző ügynökségeket, akik sokkal több lehetőséget tudtak számára nyújtani. Sajnos azonban sokan elutasították, hiszen 162 cm-es magasságával egyszerűen túl alacsony volt a modellkedéshez. De a fiatal Stephanie-t ez nem tántorította el. Elkezdett meghallgatásokra járni, amiken modellként részt tudott venni. Ennek köszönhetően tanulmányai mellett pénzt tudott keresni fotómodellkedéssel.

A fotómodellkedéstől a fitnessig

A második meghatározó élménye körülbelül 20 éves korában történt, amikor felfedezte az erősítő edzés jótékony hatásait és egyszerűen beleszeretett ebbe a mozgásformába. A legjobban azt szerette, hogy a teste rendkívül gyorsan változott az edzésnek köszönhetően. Néhány hónapnyi edzés és megfelelő étrend követése után erőfeszítéseit és szorgalmát sikerré kovácsolta. Részt vett élete első fitness versenyén és meg is nyerte azt. A további sikerek nem várattak sokat magukra.

Melyik eredményére a legbüszkébb Stephanie Davis?

  • 1. hely – Fitness Modell Világbajnokság 2012
  • 1. hely – IFBB Bikini Fitness Ausztria 2013
  • 1. hely – IFBB Bikini Fitness Magyarország 2013
  • Összesített versenygyőztes – IFBB Bikini Fitness 2013

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Hogyan nézett ki Stephanie Davis edzésterve?

Talán az jár most a fejedben, hogy mi a sikerének a titka. Nos, ne aggódj, nincs benne semmi trükk. A legfontosabb a minőségi étrend és a megfelelő edzésterv, amely az ő igényei szerint lett kialakítva. Fitness karrierje csúcsán Stephanie körülbelül 50 kg volt. Viszonylag kis termete volt, így megpróbált izomtömeget építeni, különösen a felsőtestére. Stephanie szerint alakján a felsőteste volt a legnagyobb gyengesége.

Ennek megfelelően gondosan elkészítette az edzéstervet:

  • Hétfő: láb
  • Kedd: kar
  • Szerda: pihenőnap
  • Csütörtök: hát
  • Péntek: mellkas és hasizom
  • Szombat: pihenőnap
  • Vasárnap: váll

Ehhez az erősítő edzéshez még hozzáadott heti 2 kardióedzést is. A maximális teljesítmény érdekében edzés alatt rap-et, dubstep-et, és heavy metalt hallgatott.

Mit evett Stephanie Davis?

A nagyszerű eredményekhez hozzájárult Stephanie étrendje is. Étrendje a teljes kiőrlésű, egészséges, minőségi mikrotápanyagokkal teli ételekből állt. Otthon mindig evett egy kis burgonyát, dióféléket, tojást, húst és rizst. Emellett sosem feledkezett el az elegendő mennyiségű gyümölcsről és zöldségről sem, hogy szervezetébe megfelelő mennyiségű rost kerüljön és hogy eltelítse magát.

Hogy pontosabb képet kapj az étrendjéről, megmutatjuk, hogy egy átlagos napon miket eszik:

Reggeli: zabkása, kókuszpehely, méz, BCAA

Snack: egy maréknyi kesudió vagy mandula

Ebéd: grillezett csirke vagy hal, burgonya, zöldségek, BCAA

Snack: banán vagy dextróz

2. délutáni snack: tejsavófehérje, füstölt lazac, BCAA

Vacsora: tonhalsaláta, kazein

Milyen táplálékkiegészítőket szedett?

Bizonyára feltűnt, hogy étrendjében különféle táplálékkiegészítők is szerepelnek. Milyen táplálékkiegészítőket szedett rendszeresen Stephanie?

Mivel megtanulta a helyes táplálkozás és a megfelelő edzés fortélyait, eldöntötte, hogy tudását megosztja másokkal is, és létrehozta saját fitness programját. Fitness programjával szeretne segíteni ügyfeleinek a helyes étkezésben, hogy egészségesen táplálkozzanak, ugyanakkor ne éhezzenek. A program 30 perces edzésvideókat is tartalmaz, amely Stephanie szerint minden nő számára megfelelő. Ahogy Stephanie mondja: „Bárki, aki szeretne magán javítani, keres lehetőséget a változtatásra, míg akik nem akarnak, kifogásokat keresnek, hogy miért is nem lehetséges változtatni.”

A fitnessből a divatba

Te is úgy gondolod, hogy Stephanie Davis igen sok területen inspiráló személyiség? Biztosan kíváncsi vagy, hogy mit csinál jelenleg. Élete immár nem csak a fitnessről szól. Habár még mindig meg lehet vásárolni az edzőtervét, a közösségi média különböző felületein leginkább a divatra koncentrál.

Megosztja követőivel az aznap viselt szettjeit, amik inkább elegánsak, mint sportosak. Időnként pedig olyan fotót is közzétesz, ahol fitness ruhákat visel. Ezeket általában azért teszi, hogy rajongóit mozgásra bírja. Viszont megjelentek róla olyan cikkek, ahol kendőzetlenül bevallja, hogy hónapok óta nem edzett, mert nem volt elegendő motivációja.

Úgy tűnik, hogy rajongói ezeket a tartalmakat is érdekesnek találják. 2021 májusában körülbelül 1,3 millió követője volt Instagramon, míg Facebookon 3,2 millió, ami igen szép számú követőtábort jelent.

Habár a posztjai alapján nem úgy tűnik, hogy a közeljövőben újra színpadra tervez állni, de nem mondhatjuk meg biztosan, hogy nincs-e valami a tarsolyában.

Te mit gondolsz? Visszatér Stephanie Davis a versenyzéshez vagy passzív marad, és marad a divatos képek posztolásánál? Írd le kommentben, hogy mit gondolsz és ha tetszett a cikkünk, akkor ne felejtsd el megosztani a barátaiddal.

Források:

[1] IFBB Fitness Model Austria Stephanie Davis Talks With TheAthleticBuild.com – https://theathleticbuild.com/ifbb-fitness-model-austria-stephanie-davis-talks-with-theathleticbuild-com/

[2] Stephanie Davis MODEL – https://www.famousbirthdays.com/people/stephanie-davis.html

[3] STEPHANIE DAVIS BIKINI FITNESS – https://en.biotechusa.com/athletes/stephanie_davis/

[4] RISING STAR: FITNESS MODEL STEPHANIE DAVIS TALKS WITH SIMPLYSHREDDED.COM – https://simplyshredded.com/steph-davis.html

[5] So lebt es sich mit vier Millionen Follower: Kärntnerin Stephanie Davis im Gespräch – https://futter.kleinezeitung.at/so-lebt-es-sich-mit-vier-millionen-follower-kaerntnerin-stephanie-davis-im-gespraech/

[6] Rakúska fitness diva Stephanie Davis očaruje postavou, ale aj krásnymi očami – https://refresher.cz/77158-Rakuska-fitness-diva-Stephanie-Davis-ocaruje-postavou-ale-aj-krasnymi-ocami

[7] Stephanie Davis – https://www.davis-fitness.com/?fbclid=IwAR3_1aTm6TaWt5suUJPQz_iXQh6QhuaBuA-3yVAQZb6laexeaceHr6-DdOs

[8] Stephanie Davis Fitness Model – https://www.greatestphysiques.com/female-physiques/stephanie-davis/

[9] Everything about Davis: Training + Nutrition + Motivation – https://www.shape-you.de/cms/page/view/page_id/713/

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük