Fitness recept: Zabkosárkák étcsokival töltve

Fitness recept: Zabkosárkák étcsokival töltve

Ezek a kosárkák biztosan minden csokifüggő szívét elrabolják majd. Isteni ízük szuper karácsonyi desszertté teszi őket. A sütemény alapja egy magvas zabkosár, melybe csokikrém és meglepetésként egy szem ropogós mogyoró kerül.

Hozzávalók a kosarakhoz:

Hozzávalók a töltelékhez:

Zabkosárkák étcsokival töltve - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Először készítsd el a kosárkákat. Daráld apróra a zabpelyhet és a magokat. Ezután add hozzá a fehérjét, a fahéjat, a mézet és a kókuszolajat. Mindent alaposan keverj össze ahhoz, hogy végeredményként szilárd masszát kapj. Ha túl száraznak ítéled meg, adj hozzá 1-2 evőkanál vizet. Vigyázz, a tészta ne legyen se omlós, se túl ragadós. Ha kész, oszd 8 egyenlő részre, aztán vegyél elő egy muffin sütőformát és az ujjaid megnedvesítése után nyomkodd a tésztát a forma aljára és a széleihez, hogy kosár formát kapj. Ezt követően mehet az egész a 170 fokra előmelegített sütőbe, ahol addig süsd kb. 8-10 percig, ameddig a kosarak aranybarnák nem lesznek.

Időközben, dobd össze a tölteléket is. Forrald fel a kókusztej szilárd részét és még forrón öntsd át egy csokidarabokkal teli lábasba. Hagyd egy percig, hogy a kettő összerottyanjon, majd alaposan keverd össze. Figyelj arra, hogy a kosárkák teljesen kihűljenek, majd tegyél egy mogyorót mindegyik aljába és öntsd rá az elkészült csokikrémet.

Zabkosárkák étcsokival töltve - csokival leöntve

Tálalás előtt hagyd a kosarakat pár órában a hűtőben.

A mi tippünk: A magvajak rajongói mogyoró helyett egy teáskanálnyi mogyoró-, kesu vagy mandulavajat is rakhatnak a kosárka aljába.

Zabkosárkák étcsokival töltve
Tápértékek1 kosárka (8 db összesen)
Energiaérték192 kcal
Fehérje6 g
Szénhidrát12 g
Zsír13 g
Rost1.5 g

Összegezve, ezek a kosárkák tipikusan olyan desszertek, melyeket bármikor lehet fogyasztani. Még a karácsonyi, ünnepi asztalon is megállják a helyüket.

Bátran oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi médián és használd a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük