Fitness recept: Vörösbársony-keksz krémtúró bevonattal

Fitness recept: Vörösbársony-keksz krémtúró bevonattal

Azon töröd a fejed, mivel lephetnéd meg kedvesedet, esetleg csak egy finom csemegére vágysz? Ez a keksz számodra a tökéletes választás – a finom tészta, a habkönnyű bevonat és a liofilizált gyümölcs kombinációjának lehetetlen ellenállni. Az ízek egyedülálló harmóniájával a szerelem hullámhosszára hangolódhatsz.

Hozzávalók a kekszhez:

Hozzávalók a krémtúró bevonathoz:

Hozzávalók a keksz díszítéséhez:

Vörösbársony-keksz krémtúró bevonattal – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Kezdd a tészta elkészítésével. Egy nagy tálban keverd össze a leszitált lisztet a xilittel, a céklaporral és a sütőporral. Add hozzá a megpuhított (de nem folyékony) vajat, a tejet és a vaníliakivonatot, és kézzel gyúrd össze a tésztát. Tömör és nem ragadós állagot kell kapnod. Végül keverj hozzá körülbelül 20 g csokidarabot, a maradékot pedig tedd félre. A tésztából formázz 9 db, egyenlő nagyságú golyót, és helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ezután mindegyiket nyomd össze a tenyereddel, és formázd őket kör alakú kekszekké. A maradék csokidarabokat szórd a kekszekre igény szerint, díszítésként. Helyezd a tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 12 percig.

Amíg a keksz sül, készítsd el a bevonatot. Egy tálban keverd össze a krémtúrót, a mascarponét, az ízesítő cseppeket és a csipet céklaport, ami rózsaszín árnyalatot ad a krémnek. A keveréknek sima és könnyű állagúnak kell lennie. Tedd a hűtőbe, amíg a keksz meg nem sül.

Vörösbársony-keksz krémtúró bevonattal – elkészítés

Hagyd, hogy a kekszek teljesen kihűljenek, és egyenletesen borítsd be őket az elkészített bevonattal. Végül szórd meg a kekszeket az összetört liofilizált eperrel, és kész is vagy.

Tipp: A keksznek még jobb az íze, ha szeretteiddel osztod meg.

Vörösbársony-keksz krémtúró bevonattal

Tápérték

1 keksz krémtúró bevonattal (összesen 9 db készíthető)

Energia135 kcal
Fehérje3,5 g
Szénhidrát14,5 g
Zsír7 g

A keksz olyan, mintha magát a mennyországot tálalnád fel. A rózsaszín bevonat megragadja a tekintetet, és az első harapásra elvarázsolja az ízlelőbimbókat.

Oszd meg az elkészült kekszeket a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük