Fitness recept: Sütőtökös muffinok krémsajtos bevonattal

Fitness recept: Sütőtökös muffinok krémsajtos bevonattal

Ha már használtál korábban sütőtököt torta, gnocchi, quiché, latte és goffri elkészítéséhez, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a csemegét. Muffinokat fogunk készíteni finom bevonattal és fahéjjal. Elsőre is már nagyon csábítónak néznek ki. Amint beleharapsz, lenyűgöz majd a puha állaga, amit a ropogós magvak egészítenek ki. Aki megkóstolja ezt a sütőtökös csemegét, az biztosan nem lesz csalódott.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a bevonathoz:

  • 300 g puha, zsírszegény túró
  • 120 g ricotta sajt
  • 30 g xylitol
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • fahéj a teteje beszórásához
Sütőtökös muffinok krémsajtos bevonattal - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Ha már kész sütőtökpürét vettél, akkor kevesebb dolgod lesz. Ha nem, akkor kezdd el megcsinálni a pürét. Mosd meg a Hokkaido sütőtököt és vágd félbe. De ne hámozd meg, mert nem szükséges. Mindkét feléből kanalazd ki a magokat és tedd a sütőtököt egy sütőtepsibe, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe kb. 30-45 percig (a sütőtök méretétől függően). Ha szeretnéd csökkenteni a sütési időt, akkor kisebb darabokra is felvághatod. Akkor látod, ha kész van a sütőtök, mikor beleszúrod a villát és már teljesen puha. Amint kész van, hagyd kihűlni és keverd el, hogy csomómentes sütőtökpürét kapj. Ha túl sűrűnek tűnik, adj hozz ávizet és keverd el újra.

Most pedig nekiláthatsz a muffinoknak. Egy edényben keverd össze a lisztet, a xylitolt, a fehérjét, a sütőport, a fahéjat, az őrölt gyömbért és a szerecsendiót. Ezután add hozzá a sütőtökpürét, a tojásokat, a tejet és a megolvasztott kókuszolajat és megint keverd össze. A végén egy puha, krémes tésztát kell, hogy kapjál. Végül keverd bele a felvágott diót is. Készítsd elő a szilikon muffinformákat és fújd be olaj spray-vel. Majd töltsd meg a forma háromnegyedét és süsd meg 180 fokon, kb. 25 percig.

Eközben készítsd el a bevonatot. Keverd össze a túrót a ricottával és a xylitollal. Egy puha, könnyű krémet kell, hogy kapj. Töltsd bele egy habzsákba és körkörösen vidd fel a megsütött és kihűlt muffinra a krémet. A kész muffinokat finoman hintsd be fahéjjal és utána már tálalhatsz is.

Sütőtökös muffinok krémsajtos bevonattal
Tápérték1 muffin (összesen 12)
Energia186 kcal
Fehérje10 g
Szénhidrát15 g
Zsír9 g
Rost2,5 g

A sütőtökpüréből készített muffinoknak kellemesen puha állaga van. Ha nem szereted a száraz muffinokat, akkor ez a recept pontosan neked szól. Ó, és a finom bevonat a tetején? Az már csak a hab a tortán, ami tökéletessé teszi ezt a csemegét.

Bátran oszd meg a közösségi média oldalain, amit készítettél, és jelöld be a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük