Fitness recept: stracciatella krémes kakaós csiga

Fitness recept: stracciatella krémes kakaós csiga

Süsd meg a tésztát, keverd össze a krémet és csavard össze és kész is van. Túl egyszerűen hangzik? Hidd el, ez tényleg ilyen könnyű. Még a kezdő sütők is könnyedén elkészíthetik ezt a csigát. A legnagyobb előnye az ízek tökéletes kombinációja. A kakaós csigához remekül illik a túró. Főleg akkor, ha még csokidarabkákat is teszel bele. Ha tudsz kicsit várni, akkor hagyd kihűlni a csigákat, és utána egy tökéletes, hűsítő desszertet kapsz.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Hozzávalók a díszítéshez:

  • Porcukor (opcionális)
Kakaós csiga stracciatella krémmel - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Kezdjük először a tésztával. Válaszd szét a tojássárgáját a fehérjétől. Adj a fehérjéhez egy csipetnyi sót és verd fel kemény habbá. A sárgájába keverd bele a vizet és a xylitolt és verd fel lágy, krémes habbá. Majd keverd össze az átszitált lisztet, a kakaót, a sütőport és a fehérjét és fokozatosan add hozzá ezt a száraz keveréket a tojássárgájából készített habhoz. A végén pedig óvatosan keverd bele a fehérjés habba. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőporral és egyenletesen oszlasd el a keveréket rajta. Süsd meg 180 fokos, előmelegített sütőben, körülbelül 15 percig. Amint kész van a tészta, óvatosan távolítsd el a sütőpapírt és helyezd rá a tetejével egy tiszta, nedves konyharuhára. Majd távolítsd el róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt csavard össze és hagyd kihűlni. Itt nagyon óvatosnak kell lenned, hiszen a tészta ekkor még elég forró.

Eközben készítsd el a krémet a töltelékhez. Verd fel a túrót a xylitollal és a vanília kivonattal. Amint egy lágy krémet kapsz, keverd bele az apróra reszelt csokipelyheket. Ha szeretnéd, hogy könnyebben menjen a csokireszelés, és ne legyen olvadt a csoki, akkor tedd be előtte egy kis időre a fagyasztóba.

Kakaós csiga stracciatella krémmel - krém elkészítése

Szedd szét az összecsavart csigákat, kend el rajta egyenletesen a stracciatella krémet és óvatosan csavard össze megint. Tedd be a csigát a hűtőbe legalább egy órára, hogy megkeményedjen, majd ezután tálalhatod. Akkor néz ki a legjobban, ha megszórod egy kis porcukorral tálalás előtt vagy kidíszíted pár liofilizált gyümölccsel. De adhatsz magához a túróhoz is gyümölcsöt. Remekül fog kinézni és az íze is csodás lesz.

Kakaós csiga stracciatella krémmel
Tápérték1 szelet (összesen 16 szelet)
Energia95 kcal
Fehérje7 g
Szénhidrát6 g
Zsír4,5 g
Rost1 g

Ez a túrós csiga egy igazi könnyű, nyári desszert, ami nemcsak nagyszerűen néz ki, de emellett nagyon könnyű is elkészíteni. Ha a hűtőben tárolod, akkor tökéletes frissítőként szolgál.

Bátran oszd meg velünk a közösségi média oldalain, hogy miket készítettél és használd a #gymbeamcom hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük