Fitness recept: pisztáciás baklava dióval

Fitness recept: pisztáciás baklava dióval

A baklava nevet viselő édes desszert Bulgária, Görögország és Törökország minden pékségének szerves része. Mindenképpen érdemes megkóstolni, ezért is vagyunk nagyon elégedettek vagyunk az új receptünkkel! Mostantól otthon is elkészítheted a pisztáciás baklavát dióval! Meglepően egyszerű elkészíteni, emellett hihetetlenül finom az íze, mindez pedig hatalmas motivációt jelentett számunkra, hogy elkészítsük ezt a receptet. Ehhez még tegyük hozzá azt is, hogy vegánok számára is alkalmas. Gyerünk és vágjunk is bele az elkészítésébe!

Hozzávalók:

Hozzávalók a sziruphoz:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Először a diót lisztté őröljük. Készíts elő egy kerek tepsit a baklava számára, és fújd be kókuszolaj spray-vel.  A tésztalapokat a tepsi alakja szerint vágd fel, de a levágott részeket ne dobd el, hanem a belső rétegekre használd fel. Tedd az első tésztalapot a tepsi aljára, fújd be kókuszolajjal, és ecsettel egyenletesen kenj szét rajta 1 evőkanál lenmagolajat. Ismételjük meg az eljárást további 3-4 tésztalappal. Ezt követően a kókusz- és lenolajjal megtöltött réteges lapokra kenjünk 1 evőkanál pisztáciavajat, amelyet egyenletesen eloszlatunk és vékony réteg őrölt dióval szórjuk meg. Ezután fedd le egy másik réteg tésztával és ismételd meg az egész eljárást, amíg el nem fogy a dió és a pisztáciavaj. A rétegezést 3-4 réteggel fejezzük be, amelyet –akárcsak az alsó réteget – csak kókusz- és lenolajjal kenjük meg. A baklavát éles késsel 50 apró darabra vágjuk fel.

A tetejét fújjuk be olívaolajjal és kenjünk szét rajta 2-3 evőkanál lenmagolajat. Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra és süssük a baklavát körülbelül 40-50 percig. Ha kész a baklava, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Közben készítsük el a szirupot. Tegyük a juharszirupot, a vizet és az eritritet egy kis fazékba, majd főzzük körülbelül 30 percig. Végül adjuk hozzá a vaníliát és jól keverjük el. A forró szirupot egyenletesen öntsük rá a már hideg baklavára. Mindegyik darabot díszítsük pisztáciavajjal és kendermaggal. Hagyjuk kihűlni és pihenni a baklavát, hogy jól felszívja a szirupot. Ezután tároljuk a hűtőszekrényben. Tálalhatod és élvezz minden falatot belőle!

Fitness recept: Pisztáciás baklava dióval
Tápérték1 szelet (összesen 50 szelet)
Kalória94
Fehérje2 g
Szénhidrát10 g
Zsír6 g

Élvezd ezt a vegánok számára is alkalmas hagyományos desszertet – a baklavát dióval. Oszd meg a receptet a szeretteiddel és írd meg nekünk, hogy mennyire tetszett neked ez a finomság.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük