Fitness recept: Piskótatorta túrókrémmel és eperrel

Fitness recept: Piskótatorta túrókrémmel és eperrel

A mai süti a pihe-puha desszertek kedvelőinek fog tetszeni. A piskótalap szó szerint elolvad a szádban. A fehérjével teli ellenállhatatlan kombinációhoz pedig csak add hozzá a fehérjeporból és túróból készült édes krémet. Ki tudna neki ellenállni?

Hozzávalók a piskótalaphoz:

Hozzávalók a töltelékhez:

Piskóta torta túrókrémmel és eperrel - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Hozzávalók:

Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől különböző tálakba. Adjuk a xilitet a tojásfehérjéhez, és verjük kemény habbá. A tojássárgáját egy botmixerrel, kevés meleg vízzel verjük habosra. Ezután adjuk hozzá a tejet, az olvasztott kókuszolajat és a lisztet (sütőporral elkeverve). Ezután óvatosan keverjük bele a tojásfehérjét ebbe a keverékbe.

Vegyünk egy tortaformát, és béleljük ki az alját és az oldalát sütőpapírral. Ha nincs sütőpapír, fújjuk be egy kis kókusz spray-vel, és szórjuk be liszttel. Öntsük a tésztát a formába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig süssük, amíg a piskóta aranybarna nem lesz.

Amíg várunk, hogy a piskóta kihűljön, kezdjük el a töltelék elkészítését. A túrót verjük fel a fehérjeporral és a Vanilla Flavor Drops ízcseppekkel. Fogjuk a kihűlt tortát, és vágjuk vízszintesen ketté. A krém egy részét kenjük a torta első felére, és szórjuk meg a fagyasztva szárított gyümölcsök felével (15 g).

Piskóta torta túrókrémmel és eperrel - Elkészítés menete

Tegyük újra egymásra a két tortadarabot, és kenjük meg a torta tetejét a maradék krémmel. Ezután szórjuk meg a tortát a maradék 15 g fagyasztva szárított eperrel és málnával, és már készen is vagyunk.

Hagyjuk a tortát legalább néhány órán át a hűtőben hűlni. A krém szépen megkeményedik, és a piskóta még nedvesebb lesz. A jobb ízélmény mellett könnyebb lesz szeletekre vágni is.

Piskóta torta túrókrémmel és eperrel
Tápanyag táblázat1 adag (összesen 12 adag esetén)
Energia152 kcal
Fehérje12 g
Szénhidrát15,5 g
Zsír4 g
Rost3 g

Ha egy tökéletes krémmel töltött, pihe-puha desszertre vágysz, akkor ezt a tortát ki kell próbálnod. Ráadásul a tápanyagtartalma is remek, így nem kell félned attól, hogy rendszeresen beilleszd az étrendedbe, még akkor sem, ha fogyni szeretnél.

Nyugodtan oszd meg velünk az alkotásaidat a közösségi médián a #gymbeamhu hashtaget használva.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük