Fitness recept: különleges pisztáciatorta ricottával, fehérjével és pisztáciavajjal

Fitness recept: különleges pisztáciatorta ricottával, fehérjével és pisztáciavajjal

A mogyoróvajak minden fitnesz rajongó konyhájának alapkellékei, ezért úgy gondoljuk, hogy a pisztáciavaj a Ti otthonotokból sem hiányozhat. Ugyanis éppen ebből sütjük az ízletes, és egyúttal a hagyományostól eltérő pisztáciatortánkat. A pisztácia fehérjében gazdag és kevesebb zsírt tartalmaz, mint más diófélék. A receptben a tészta és a krém elkészítésére, valamint a  díszítésre használjuk. A pisztácia szerelmesei biztosan imádni fogják! Kóstoljátok meg Ti is.

Hozzávalók a tésztához:

  • 60 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 50 g natúr pisztácia
  • 40 g erythrit
  • 50 ml tej
  • 50 ml víz
  • 2 tojás
  • 2 TK sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

tojásfehérjét szétválasztjuk a sárgájától és kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük erythrittel és vízzel. A masszát mixerrel habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tejet és a pisztáciát, amelyet előzőleg porrá mixereltünk. Az elkészített keverékhez folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojáshabot. A kész tésztát 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd 20 percig sütjük180°C-on.

Amíg a tészta megsül, elkészítjük a ricottás-pisztáciás krémet. Minden hozzávalót csomómentesre keverünk. Ha a krém túl sűrű, egy kis tejjel higíthatjuk. A kész krémet a megsült tésztára kenjük, majd a hűtőben 60 percig dermedni hagyjuk. Tálalás előtt a tortát pisztáciadarabokkal díszíthetjük. Jó étvágyat!

Fitness recept: Különleges pisztácia torta ricottával, fehérjével és pisztáciavajjal
1 szelet tápértéke(a teljes 10 szeletből)
Kalória140
Szénhidrát11 g
Fehérje7 g
Zsír8 g

Megkóstolnátok ezt a pisztácia tortát ricottával, pisztáciavajjal és fehérjével? Ti hogyan használjátok a pisztáciavajat a konyhában? Kommentben osszátok meg velünk tippjeiteket a pisztáciavajas finomságokra. Ha érdekesnek találtátok a receptet adjátok tovább ismerőseiteknek és támogassátok egy megosztással.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük