Fitness recept: krémes rizottó, csirkével és tökkel

Fitness recept: krémes rizottó, csirkével és tökkel

Szeretitek az egészséges és kiegyensúlyozott tápértékekkel rendelkező ételeket? Ha igen, mindenképpen olvassatok tovább! Fitt tökös rizottó receptjével várunk titeket, melyhez adtunk csirkehúst is. A rizottó meglepően krémes ízű, és adagonként 45 g fehérjét is tartalmaz. Nézzük is a receptet!

Hozzávalók:

  • 360 g csirkemell
  • 200 g Arborio rövidszemű rizs
  • 1 közepes nagyságú hokkaido tök (150 g sütőtökpüré)
  • 50 g parmezán
  • 500 ml zöldségleves
  • 150 ml fehérbor
  • 1 közepes méretű hagyma
  • spray formájú olívaolaj
  • só, petrezselyemzöld, zsenge feketebors, ízesítésre pirospaprika
Fitness recept: krémes rizottó csirkével és tökkel

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először elkészítjük a tökpürét. A tököt félbevágjuk és eltávolítjuk a magokat. Ezután a sütőbe helyezzük, és körülbelül 50 percig sütjük, amíg meg nem puhul. Miután a tök megsült és kihűlt, meghámozzuk, és botmixerrel simára pürésítjük.

Ezalatt megsózzuk és megborsozzuk a csirkemellet, melyet mindkét oldalról enyhén megsütünk egy serpenyőben kevés olívaolajon. Ezután egy kis mennyiségű vizet öntünk hozzá, letakarjuk a serpenyőt, és addig pároljuk a csirkemellet, míg puha nem lesz. Egy másik serpenyőben üvegesre pirítjuk az apróra szeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a rizst. Egy kis ideig együtt pirítjuk, majd a keveréket borral öntjük fel. Állandó keverés mellett megvárjuk, míg a bor egy része elpárolog, és apránként elkezdjük a rizottóhoz önteni a zöldséglevest. A rizst enyhe tűzön körülbelül 20 percig főzzük, miközben figyeljünk oda, hogy állandóan fedje be a zöldségleves.

Mikor a rizs már majdnem puha, hozzákeverjük a tökpürét, és ízlés szerint sózzuk. Egy kis ideig az egészet még főzzük, majd végül a rizottóhoz hozzáadjuk a reszelt parmezánt. A felszeletelt csirkemellel, parmezánnal és egy kis petrezselyemzölddel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fitness recept: krémes rizottó csirkével és tökkel

 

Tápértékek 1 adagban (összesen 3 adag) 

Kalória

Fehérjék

Szénhidrátok

Zsírok

543

45 g

60 g

7 g

Ti is kipróbáljátok a krémes tökös rizottó receptjét? Írjátok meg nekünk kommentben, és ne felejtsétek el másokkal is megosztani a fitt receptünket.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük