Ma úgy döntöttünk, hogy fasírtot készítünk, de nem ám akármilyet, hanem egy vegetáriánus változatot. Hús helyett gombakeveréket használtunk, amely az egész konyhát betölti majd finom aromájával. És természetesen a petrezselyem, a burgonyapüré és a savanyú uborka sem maradhat el a tálaláskor.
Hozzávalók:
- 500 g gomba (sampion, vargánya stb.)
- 100 g zsemlemorzsa (50 g a masszába, 50 g a panírba)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 marék bébispenót
- 2 tojás
- 2 evőkanál étkezési élesztő
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej hagyma
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
Hozzávalók a tálaláshoz:
- burgonyapüré
- savanyú uborka
- petrezselyem
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a hagymát és a gombát, aztán vágjuk finomra. Tegyünk 1 evőkanál olajat egy serpenyőbe, és pirítsuk meg benne a hagymát és a gombát. Kieresztik a víztartalmukat, ezért addig pároljuk, amíg a víz elillan. Ezután adjuk hozzá a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, a bébispenótot, az őrölt fekete borsot és ízlés szerint sózzuk meg. Pároljuk még 2-3 percig, majd vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk egy kis ideig hűlni. Ezután tegyük át a keveréket egy tálba, adjuk hozzá az étkezési élesztőt, az 50 g zsemlemorzsát és a tojásokat. A keveréket sóval és fekete borssal fűszerezzük, és elkezdjük formázni a „pogácsákat”, amelyeket ezután beleforgatunk a maradék zsemlemorzsába.
A maradék 1 evőkanál olajat melegítsük fel egy serpenyőben, és süssük benne aranybarnára a fasírtokat. Készen is állunk a tálalásra. Mi burgonyapürét, savanyú uborkát és petrezselymetválasztottunk. És még friss kenyeret is ízletes ZERO szószokkal.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 adag köret nélkül (összesen 3 adag) |
---|---|
Energiatartalom | 321 kcal |
Fehérje | 16 g |
Szénhidrát | 36 g |
Zsír | 11 g |
Rost | 7 g |
Ha szeretnéd kipróbálni ennek a klasszikus receptnek a húsmentes változatát, akkor biztosan imádni fogod ezt a gombafasírtot.
Oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi médiában #gymbeamhu megjelöléssel.
Komment hozzáadása