Fitness recept: frissítő áfonyás szelet tele fehérjével

Fitness recept: frissítő áfonyás szelet tele fehérjével

A mai receptünkkel az egészséges és kevésbé kalóriadús finomságok szerelmeseit örvendeztetjük meg. Ennek a finom szeletnek az alapját quinoa, tojásfehérje és fehérjepor képezi. Ennek köszönhetően a receptünk tele van fehérjével. Természetesen az áfonya alkotja a legcsábítóbb rétegét ennek a desszertnek. Végezetül már csak kekszet kell a tetejére morzsolni, hagyni, hogy megdermedjen a hűtőben és élvezhetjük is ezt a desszertet. A forró nyári napokon a legjobb az íze.

Hozzávalók az első réteghez:

Hozzávalók a második réteghez:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Először kezdjük a quinoa elkészítésével. Keverjük össze vízzel (3 egységnyi vizet egy egységnyi quinoával), ami azt jelenti, hogy 450 ml vízben főzzük meg a 150 g quinoát. Miután elkészült és kissé kihűlt, keverjük össze a tojásfehérje lével és édesítőszerrel. Ezután adjuk hozzá a fehérjét és keverjük őket össze. Készítsünk elő egy kis tepsit vagy sütőedényt és fújjuk be kókuszolaj főzőspray-vel vagy tegyünk bele egy sütőpapírt. Öntsük bele a keveréket, tegyük egy 180 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük körülbelül 45-50 percig.

Ezután kezdjük el előkészíteni a második réteget. Öntsünk 300 ml vizet egy kis serpenyőbe, adjuk hozzá az áfonyát és az ízcseppeket, majd forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá az agart a keverékhez és kevergessük alaposan körülbelül 2 percig. Öntsük az elkészült keveréket a megsült tésztára. Végezetül szórjuk meg a MoiMüv Protein Cooke-val (előtte törjük szét). Végül pedig tegyük a szeletet a hűtőszekrénybe és várjunk, hogy szépen megdermedjen. Néhány óra elteltével élvezheted is ezt a frissítő, fehérjés finomságot.

Frissítő áfonyás szelet tele fehérjével

Tápértékek

1 szelet (10 szelet összesen)

Energiaérték120 kcal
Fehérje9,5 g
Szénhidrát14 g
Zsír2,5 g
Rost2 g

Ez a finom áfonyás quinoa szelet darabonként mindössze 120 kcal-t tartalmaz. Így akár akkor is fogyaszthatod snackként vagy desszertként, ha fogyni szeretnél és próbálod korlátozni az energiabeviteledet.

Bátran oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi médián és használd a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük