Fitness recept: felfújt szuflé palacsinta

Fitness recept: felfújt szuflé palacsinta

Neked is felcsillan a szemed az „édes” szóra? Ez esetben ez a japán felfújt palacsinta receptje biztosan tetszeni fog! Ezek a puha felfújt palacsinták nem csak jól néznek ki, de a hihetetlenül lágy és finom íze is magával ragad. Készítheted friss gyümölccsel, tejszínhabbal vagy túróval, biztos lehetsz benne, hogy ízleni fog!

Hozzávalók a tésztához:

  • 60 ml tej
  • 40 g tönkölyliszt
  • 15 g Xilitol természetes édesítőszer
  • 15 g vaníliás Just Whey fehérje
  • 1 egész tojás + 1 tojásfehérje
  • ½ TK sütőpor
  • citromlé

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először összekeverjük a lisztet a fehérjével, sütőporral, sárgájával és tejjel. Ezután kemény habbá verjük a tojásfehérjét a xilittel és néhány csepp citromlével. A kész tésztához hozzáadunk 3 kanál kemény habot és nagyon óvatosan elkeverjük, hogy a tészta szép felfújt maradjon. Majd hozzáadjuk a maradék fehérjét és lágyan összedolgozzuk.

A tészta elkészítése

A serpenyőt óvatosan kifújjuk olíva- vagy kókuszolajjal és a legalacsonyabb hőfokon fogjuk sütni a palacsintákat. A tésztából egy nagy evőkanálnyit ráöntünk a serpenyőre, majd kb. 2 percig sütjük. Erre a palacsintára ráhelyezünk még egy kisebb kanál tésztát, hogy magasabb legyen. Majd ráöntünk a serpenyőre egy teáskanál vizet és lefedjük az edényt. Körülbelül 2-3 perc után megfordítjük a palacsintát és újra lefedjük, és további 3-4 percig sütjük.

Elkészítés

A palacsintákat fontos a lehető legalacsonyabb hőfokon sütni, hogy jól átsüljön a közepe. Ugyanígy járunk el a tészta többi részével is. A palacsinta egyből tálalható friss gyümölccsel, túróval, ízlés szerint.

Fitness recept: felfújt szuflé palacsinta
TÁPÉRTÉKEI1 ADAG (ÖSSZESEN 2 ADAG)
Kalória175
Fehérje14 g
Szénhidrát25 g
Zsír4 g

Videó a recepthez: felfújt szuflé palacsinta

Ne habozz és készítsd el te is ezt a lágy felfújt palacsintát minél előbb! Ha szerinted is örülnének neki az ismerőseid, mindenképp oszd meg velük is!

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük