Ha már unod a szokásos lisztből, tojásból és tejből készült palacsintát, gyere és próbáld ki ezt a kevésbé ismert változatot quinoával és fehérjeporral. Mesés, könnyű és puha, és mesés íze biztosan elvarázsol. A quinoás palacsinta sütése talán több időt vesz igénybe, mint a hagyományosé, de ez ne tántorítson el. Az eredmény mindenképpen megéri.
Hozzávalók:
- 250 ml zsírszegény tej
- 170 g sima liszt
- 50 g quinoa
- 30 g vaníliás fehérjepor
- 12 g sütőpor
- 2 tojás
- csipetnyi só
+ kókuszolaj vagy olaj spray a serpenyőre
Hozzávalók a tálaláshoz:
- 100 g 0% zsírtartalmú görög joghurt
- 30 g eper (akár fagyasztva szárított eper)
- 10 g mogyoróvaj
- 10 g szeletelt mandula
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy alaposan leöblítjük a quinoa-t, majda csomagoláson található utasítások alapján puhára főzzük. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a már kihűlt quinoát, vaníliás fehérjeport, a sütőport és a csipetnyi sót. Egy másik edényben verjük fel a tojásokat és a tejet, majd öntsük át az egészet a másik tálba a lisztkeverékhez és a többi hozzávalóhoz. Keverjünk össze mindent alaposan, amíg sima tésztát nem kapunk.
Ezután melegítsünk fel egy serpenyőt kókuszolajjal, vagy fújjuk be főzőspray-vel és öntsük rá körülbelül a tészta egyharmadát. Süssük mindkét oldalát 2-3 percig aranybarnára. A maradék tésztával is ugyanez a teendő, attól függően menniy palacsintát szeretnénk.
Tálalható görög joghurttal, mogyoróvajjal, szeletelt mandulával, és eperrel.
Tippünk: Ffeldobhatod a palacsintát egy kis édes Zero sziruppal.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 palacsinta (összesen 3 palacsinta) |
---|---|
Energiatartalom | 452 kcal |
Fehérje | 29 g |
Szénhidrát | 60 g |
Zsír | 10 g |
Rost | 3 g |
Ha szeretnél új szintre lépni a palacsinták ízvilágában, akkor ezt a quinoás és fehérjés változatot mindenképp próbáld ki. Tápértékével és ízével is elkápráztat majd.
Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása