Fitness recept: Fehérjés palacsinta quinoával

Fitness recept: Fehérjés palacsinta quinoával

Ha már unod a szokásos lisztből, tojásból és tejből készült palacsintát, gyere és próbáld ki ezt a kevésbé ismert változatot quinoával és fehérjeporral. Mesés, könnyű és puha, és mesés íze biztosan elvarázsol. A quinoás palacsinta sütése talán több időt vesz igénybe, mint a hagyományosé, de ez ne tántorítson el. Az eredmény mindenképpen megéri.

Hozzávalók:

kókuszolaj vagy olaj spray a serpenyőre

Hozzávalók a tálaláshoz:

Fehérjés palacsinta quinoával - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Kezdjük azzal, hogy alaposan leöblítjük a quinoa-t, majda csomagoláson található utasítások alapján puhára főzzük. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a már kihűlt quinoát, vaníliás fehérjeport, a sütőport és a csipetnyi sót. Egy másik edényben verjük fel a tojásokat és a tejet, majd öntsük át az egészet a másik tálba a lisztkeverékhez és a többi hozzávalóhoz. Keverjünk össze mindent alaposan, amíg sima tésztát nem kapunk.

Fehérjés palacsinta quinoával - Tészta

Ezután melegítsünk fel egy serpenyőt kókuszolajjal, vagy fújjuk be főzőspray-vel és öntsük rá körülbelül a tészta egyharmadát. Süssük mindkét oldalát 2-3 percig aranybarnára. A maradék tésztával is ugyanez a teendő, attól függően menniy palacsintát szeretnénk.

Tálalható görög joghurttal, mogyoróvajjal, szeletelt mandulával, és  eperrel.

Tippünk: Ffeldobhatod a palacsintát egy kis édes Zero sziruppal.

Fehérjés palacsinta quinoával

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápértékek

1 palacsinta (összesen 3 palacsinta)

Energiatartalom452 kcal
Fehérje29 g
Szénhidrát60 g
Zsír10 g
Rost3 g

Ha szeretnél új szintre lépni a palacsinták ízvilágában, akkor ezt a quinoás és fehérjés változatot mindenképp próbáld ki. Tápértékével és ízével is elkápráztat majd.

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük