Fitness recept: fehérjés fánk banánnal és csokiszósszal

Fitness recept: fehérjés fánk banánnal és csokiszósszal

Szeretitek az édes fitness recepteket? Akkor határozottan ki kell próbálnotok a fehérjés fánkot, amely kiváló ötlet egészséges reggelire is. Banánnal és csokiszósszal mindenki azonnal megszereti. Ráadásul fehérjében gazdag és alacsony kalóriatartalommal rendelkezik. Kezdjünk is neki!

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 ml víz
  • 160 g sima tönkölyliszt
  • 40 g True Whey fehérje tetszés szerinti ízben
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál Xylitol
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a díszítéshez:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Egy tálba beleöntjük az összes száraz hozzávalót – a tönkölylisztet, a True Whey fehérjét, a Xylitolt és a sütőport, majd hozzáadjuk a vizet, a tojást és az olvasztott kókuszolajat. Mindezt alaposan összekeverjük, amíg egyenletes, rugalmas tésztát nem kapunk. Ezután előkészítjük a szilikon fánk sütőformát, majd bele adagoljuk a tésztát. Ha nincs fánk sütőformánk, használhatunk muffin formákat is. Az így szétosztott tésztát előmelegített sütőbe helyezzük és 10 perc alatt 175 °C hőmérsékleten aranybarnára sütjük. Az elkészült fánkokat egy percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan kiszedjük a sütőformából. Minden fánk közepébe egy banánkarikát helyezünk és meglocsoljuk a szósszal. Jó étvágyat hozzá!

Fitness recept: fehérjés fánk banánnal és csokiszósszal
Tápértékek1 darabban (összesen 16 darab)
Kalória70
Fehérje4 g
Szénhidrát10 g
Zsír2 g

Ezt a fehérjés fánk fitness receptet 30 perc alatt elkészítheted. Kipróbálod te is? Írd meg nekünk kommentben és ne feledd megosztani a receptet másokkal is.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük