Fitness recept: elefántkönnycsepp csokoládéból, banánból és túrókrémből

Fitness recept: elefántkönnycsepp csokoládéból, banánból és túrókrémből

Csokoládés tészta és lágy túrókrém a banán édes ízével kombinálva. Ebből semmi rossz nem sülhet ki, nem igaz? És a jól ismert elefántkönnycsepp recepttel, amely esetében a hagyományos összetevők egészségesebb változatát használtuk, ez duplán igaz. Ráadásul ez a desszert gyönyörűen is néz ki és a mennyei íze megfizethetetlen. Próbáld ki te is!

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

További hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Kezdjük a tészta elkészítésével. Válasszuk szét a tojásfehérjét a tojássárgájától és verjük fel kemény habbá. Ezután verjük fel a tojássárgáját is habbá az eritrittel egy másik tálban. Adjuk hozzá a lisztet, a fehérjét és a kakaót a tojássárgájához. Keverjünk mindent alaposan össze, amíg egyenletes, viszonylag száraz tésztát nem kapunk. Apránként, egy fakanál segítségével keverjük a felvert habhoz a keveréket. Öntsük az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süssük 160 °C-on 10 percen át. Ha kész a tészta, hagyjuk kihűlni. Körülbelül 10 perc elteltével fordítsuk a tésztát a másik oldalára. Készítsünk elő egy tiszta konyharuhát és a hosszában tekerjük fel. Tegyük a tészta közepére és formázzunk a tésztából könnycseppet. Hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát ebben a formában.

Eközben készítsük el a krémet.  Főzzük meg a pudingot 250 ml tejjel és hagyjuk kihűlni. Készítsük elő a diót és vágjuk fel apróbb darabokra. Adjuk hozzá a ricottát, a túrót, a fehérjét és az eritritet a kihűlt pudinghoz. Végül adjuk hozzá a felaprított diót is. Óvatosan nyissuk egy kicsit szét a tésztát és kenjük a krém felét az aljára. Ezután tegyük az egész banánokat az alsó krémrétegre és tegyük rá krém másik felét. Hajtsuk vissza a tésztát könnycsepp formába. Az utolsó lépés a máz elkészítése. Gőz felett Olvasszuk fel a kókuszolajat a csokoládéval. Öntsük a csokoládémázat a könnycsepp tetejére és egyenletesen kenjük szét. Tegyük a desszertet éjszakára a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Másnap felszeletelhetjük és tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Fitness recept: Elefántkönnycsepp csokoládéból, banánból és túrókrémből
Tápérték1 adag (összesen 13 adag)
Kalória213
Fehérje11 g
Szénhidrát15 g
Zsír12 g

Videó a recepthez: elefántkönnycsepp csokoládéból, banánból és túrókrémből

Reméljük, hogy élvezni fogod a jól ismert elefántkönnycsepp sütemény egészségesebb változatát és receptgyűjteményed részévé válik majd. Inspiráld a szeretteidet és oszd meg velük is ezt a receptet.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük