Fitness recept: csokoládés piskótatekercs túróval és kókuszkrémmel

Fitness recept: csokoládés piskótatekercs túróval és kókuszkrémmel

A piskótatekercsre elég ránézni, és már látjuk is, mennyira finom. Ez pedig különösen belopja magát a szívedbe. A piskóta alapja egy omlós, lágy kakaós tészta, ami nem szakad szét tekerés közben. Ez a recept kezdő cukrászok számára is könnyen elkészíthető. A piskótakrémbe fehérjében gazdag túró került kókusszal, ami egy különleges ízt ad a piskótatekercsünknek. Természetesen nem hiányozhat a csokoládés bevonat sem! A sült kókuszdarabok a piskótatekercsen pedig már csak hab a tortán! Te is elkészíted?

Hozzávalók:

Hozzávalók a krémhez:

Hozzávalók a díszítéshez:

Csokoládés piskótatekercs túróval és kókuszkrémmel - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először készítsd el a tésztát. Válaszd szét a tojásfehérjét a tojássárgájától két különböző edényben. A tojásfehérjéhez adj hozzá egy csipet sót és verd fel, míg kemény nem lesz. Önts 50 g xilitet a tojássárgájához, adj hozzá egy evőkanál langyos vizet és verd fel, míg krémes habot nem kapsz. Majd add hozzá az átszitált lisztet, kakaót és sütőport és keverd össze egy spatulával. Végül óvatosan add hozzá a felvert tojásfehérjét. Most, hogy készen van a tészta, öntsd bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd a tésztát 180 fokra előmelegített sütőbeés süsd 10-15 percig. Sütés után vegyél elő egy tányért, vedd le a sütiről a sütőpapírt és tedd át egy tiszta, nedves konyharuhára, míg forró a tészta. Tekerd fel a tésztát és hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a krémet, hogy betöltsd a piskótatekercsbe. Keverd össze a túrót a 70 g xilittel és a kókuszreszelékkel egy tálban.

GymBeam tipp: Ha még intenzívebb kókuszízt szeretnél, akkor beletehetsz kókuszízű fehérjét, kókuszízű cseppeket vagy kókusztejet.

Amint kihűl a tészta, tekerd vissza, kend rá a krémet és óvatosan tekerd vissza a tekercsformába.

Csokoládés piskótatekercs túróval és kókuszkrémmel - Elkészítés

Most pedig készítsd el a díszítést. Vegyél egy serpenyőt, melegítsd fel és dobj bele kókuszdarabokat. Pirítsd világosbarnára, majd tedd félre.

Vegyél elő egy tálat, és tedd bele a csokoládét és a kókuszolajat. Mikróban vagy vízgőz felett olvaszd fel őket, majd egyenletesen oszlasd el a csokoládébevonatot a piskótatekercsen. Végül vegyél egy kis pirított kókusz chipset és szórd rá a csokoládéval bevont piskótatekercsre.

Csokoládés piskótatekercs túróval és kókuszkrémmel
Tápértékek1 adag (összesen 17 adag)
Energiaérték106 kcal
Fehérje6 g
Szénhidrát7 g
Zsír6 g

Mielőtt tálalnád, tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy megfelelő állaga legyen és megszilárduljon. Ha türelmetlen vagy, akkor tedd a fagyasztóba, így gyorsabb lesz a folyamat.

Bátran oszd meg velünk az alkotásaidat a közösségi médián és jelöld be a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük