Fitness recept: csokoládés-narancsos édesburgonya mousse

Fitness recept: csokoládés-narancsos édesburgonya mousse

Egy finom desszertnek nem kell mindig nagy mennyiségű sűrű tésztából állnia. Néha elég néhány hozzávalót összekeverni és egy könnyű, finom mousse-t készíteni, amelyet mindenki, még a vegánok is élvezhetnek. Alapként édesburgonyát és kókusztejet használtunk a tökéletes állag létrehozásához. A kakaópor, a juharszirup és a narancshéj kombinációja gondoskodik az ízéről és a színéről. Szóval, kipróbálod?

Hozzávalók:

Csokoládés-narancsos édesburgonya mousse - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

A desszert elkészítése előtti napon, de legalább néhány órával előtte tegyünk egy doboz kókusztejet a hűtőbe, hogy elválasszuk a szilárd részt a folyékony résztől.

Most pedig készítsük elő az édesburgonyát. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk fel hosszában. Tegyük egy 200°C-ra előmelegített sütőbe körülbelül 40 percre, amíg teljesen meg nem puhul.

Csokoládés-narancsos édesburgonya mousse - elkészítés menete

Miután megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután kanalazzuk ki az édesburgonya belsejét és tegyük egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a kókusztej szilárd részét, a kakaóport, a juharszirupot és az előkészített narancshéj körülbelül felét. Turmixoljunk mindent alaposan össze, amíg sima és légies krémes habot nem kapunk. Osszuk szét ezt a keveréket a két tálba, amelyben tálalni fogjuk. Ezután hagyjuk a hűtőben legalább egy órán át hűlni. Végül szórjuk meg a maradék narancshéjjal és a zúzott kakaóbabbal.

Csokoládés-narancsos édesburgonya mousse

Tápértékek

1 adag (összesen két adag esetén)

Energiaérték303 kcal
Fehérje6 g
Szénhidrát47 g
Zsír9 g
Rost5 g

Fogadunk, hogy ez a csokoládés-narancsos mousse remek desszert lesz a forró nyári napokon, hogy felfrissülj.

Bátran oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi médián és használd a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük