Fitness recept: csirkével és pirított mogyoróval töltött édesburgonya

Fitness recept: csirkével és pirított mogyoróval töltött édesburgonya

Nem bírtok betelni az édesburgonyával? Nemcsak kiváló energiaforrás, hanem olyan vitaminokban is gazdag, melyek jótékonyak az egészségre, mint például az A-, B- és C-vitamin. Ezért úgy döntöttünk, hogy készítünk nektek egy különleges ízű, szuper fitt receptet. Ez pedig a csirkehússal és földimogyoróval töltött édesburgonya.

Hozzávalók:

Fitness recept: csirkével és pirított mogyoróval töltött édesburgonya

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először megsütjük az édesburgonyát. Meleg vízzel megmossuk, megszárítjuk, befújjuk egy kis olívaolajjal és a sütőbe helyezzük. Az édesburgonyát 200 °C-on körülbelül 40 percig sütjük. A sütés hossza az édesburgonya nagyságától is függ, ezért érdemes időnként ellenőrizni őket. A jól megsült batátát arról lehet felismerni, hogy könnyen átszúrható villával, és így gyorsan megbizonyosodhatunk benne, hogy tényleg puha-e a belseje. Ezalatt feltesszük főni a zöldborsót, és az enyhén olívaolajas serpenyőben egy kicsit megpirítjuk a földimogyorót. A zöldborsó tíz percen belül megfő, míg a földimogyorót állandó keverés mellett körülbelül 15 percig pirítjuk.

Amíg az édesburgonya sül, elkészítjük a húst. A csirkemellet megsózzuk és enyhén egy olívaolajjal befújt serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Ezután a húst egy kis vízzel öntjük fel, és addig pároljuk, míg meg nem puhul. Miután a csirkehús megpuhult és kihűlt, apró darabokra szaggatjuk. A húsdarabokat dijoni mustárral, ketchuppal, mézzel és a főtt zöldborsóval keverjük össze. A húsos keveréket ízlés szerint sózhatjuk és borsozhatjuk. A megsült batátát kettévágjuk amíg még forró és megtöltjük a csirkemelles keverékkel, megszórjuk snidlinggel, földimogyoróval és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Csirkével és pirított mogyoróval töltött édesburgonya
Tápértékek1 adagban (összesen 2 adag)
Kalória437
Fehérje45 g
Szénhidrát53 g
Zsír8 g

Nektek is összefutott a szátokban a nyál, miután megláttátok ezt a fantasztikus csirkemellel töltött édesburgonyás receptet? Írjátok meg nekünk kommentben, és ne felejtsétek el másokkal is megosztani a fitt receptünket.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük