Fitness recept: Csirkés-cukkinis sült tészta

Fitness recept: Csirkés-cukkinis sült tészta

Mai, fehérjében gazdag receptünk garantáltan rabul ejti a húsok és a hüvelyesek minden rajongóját. A fűszeres csirkehúst lencse- és borsótésztával kevertük, ami az ízek új szintjére emeli ezt a fogást. És persze hozzáadtuk kedvencünket, a cukkinit is. Mindez tökéletesen összeáll, köszönhetően a tojásfehérjének, ami kitűnő állagot ad a sült tésztának. Egy kis mozzarella és fűszernövények segítségével pedig még lenyűgözőbbé teheted.

Hozzávalók:

Csirkés-cukkinis sült tészta – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Vágd fel csíkokra a csirkét, és fűszerezd a paprikával, a fekete borssal és a sóval. Fújj be olajspray-vel egy serpenyőt, forrósítsd fel, és pirítsd meg benne a húst. Add hozzá a finomra vágott fokhagymát, és hagyd, hogy kieressze az ízét. A cukkinit vágd kisebb csíkokra, és add hozzá a húshoz (körülbelül az 1/4-ét rakd félre).

Csirkés-cukkinis sült tészta – húsos keverék

Sós vízben főzd al dentére a fehérjés tésztát. Ha minden összetevő megvan, kezdheted a rétegezést. Egy sütőedényt fújj be olajspray-vel vagy béleld ki sütőpapírral, és rétegezd egymásra a tésztát és a húsos-cukkinis keveréket.

Csirkés-cukkinis sült tészta – a keverék sütés előtt

Egy tálba reszeld le a mozzarellát, és keverd össze a folyékony tojásfehérjével, a sóval és a borssal. Öntsd a mozzarellát és a tojásfehérjét a sütőedénybe rétegezett összetevőkre, majd helyezd az edényt 200 °C-ra előmelegített sütőbe. Süsd 20 percig. Eközben pirítsd meg a maradék cukkinit egy serpenyőben, és fűszerezd sóval és borssal. Az elkészült tésztából két adagot szolgálhatsz fel. Tálaláskor igény szerint díszítsd a pirított cukkinivel és a felaprított fűszernövényekkel.

Csirkés-cukkinis sült tészta

Tápérték

1 adagban (összesen 2 adag készíthető)

Energia553 kcal
Fehérje75 g
Szénhidrát39 g
Zsír10 g
Rost3,5 g

Ha olyan fogást keresel, ami tele van fehérjével, ez a sült tészta a tökéletes választás számodra. Egy jó edzés után esik a legjobban.

Oszd meg az elkészült tésztát a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük