Fitness recept: fehérjével teli fitness almás máglyarakás

Fitness recept: fehérjével teli fitness almás máglyarakás

Gyermekként te is mindig örültél, amikor megtudtad, hogy máglyarakás lesz ebédre? Nekünk ez afféle kis ünnep volt, s annak ellenére, hogy már nem vagyunk gyerekek, ezt az örömet még feleleveníthetjük! Ezért elkészítettük neked a klasszikus almás máglyarakás receptet fit verzióban! Tele van fehérjével és minimális zsírt tartalmaz. Többet nem is mondunk, inkább menjünk sütni.

Hozzávalók:

  • 5 graham kifli (250 g)
  • 250 g rögös tehéntúró
  • 30 g dió

  • 2 nsgy alma
  • 1 TK fahéj

Hozzávalók az édes krémhez:

  • 200 ml tej

Tojásfehérje keverék:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Először készítsük el az édes krémet a tej, fehérje és xilit összekeverésével. Ezután mosd meg az almát és reszeld finomra.

Előkészítjük a kifliket, amelyeket vékony karikákra vágunk és mindkét oldalukat belemártjuk az elkészített öntetbe. Miután ezzel megvagyunk, a kiflikarikákat sütőtálba rakjuk (mi egy 25×17 cm méretű sütőtálat használtunk). Ráhalmozzuk a reszelt almát, a túrót, a fahéjat és a diót, majd ezt a folyamatot addig ismételjük, míg el nem fogy az összes alapanyag. Fontos, hogy a máglyarakás utolsó rétege alma és túró legyen. A kész ételt kb. 30 perc alatt 185℃ hőmérsékleten megsütjük. Ezalatt a tojásfehérjéből, a xylitből és egy csipet sóból kemény habot verünk. A 30 perces sütés után a tojáshabot rákenjük a máglyarakás tetejére és még további 10 percig sütjük 170℃ hőmérsékleten. Jó étvágyat kívánunk!

Fitness recept: Fitness almás pite fehérjével tele
Tápértékek adagonként(összesen 4 adag)
Kalória461
Fehérje22 g
Szénhidrát42 g
Zsír6 g

Úgy gondoljuk, ízleni fog a hagyományos almás máglyarakás fitt változata, és örömet okozol ezzel a recepttel a szeretteidnek. Ha tetszett a recept, ne feledd megosztani.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük