Te sem szereted a száraz süteményeket? Akkor a legjobb helyen jársz! Ez a csodás finomság omlós és szaftos, ráadásul lenyűgöző illatával is garantáltan rabul ejt. A dió és a csoki kombinációjával nem lehet tévedni. Erre ez a süti is bizonyítékul szolgál.
Hozzávalók:
- 250 ml kefir
- 130 g sima búzaliszt + a sütőforma beszórásához
- 90 g nádcukor
- 70 g étcsokoládé
- 70 g dió
- 50 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 6 g sütőpor
- 3 tojás
- egy csipet só
- vaj vagy olajspray a sütőformához
Hozzávalók a tálaláshoz:
- 30 g étcsokoládé
- 1 tk. kókuszolaj
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és a cukorral verd fel őket fehéredésig. Azután add hozzá a kefirt, a darált vagy finomra darabolt diót és a leszitált kétféle lisztet, valamint a sütőport és a csipet sót. Alaposan dolgozd össze a hozzávalókat. Végül tedd bele a feldarabolt étcsokoládét (70 g). Újra keverj össze mindent. Öntsd a keveréket sütőformába, amit előzetesen befújtál olajspray-vel és meghintettél liszttel.
Tedd a süteményt 160 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig. Azután emeld a hőfokot 180 °C-ra, és süsd még 10 percig. Ha elkészültél, vedd ki a sütőből, és fordítsd egy tányérra. Mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett olvaszd meg a csokit a kókuszolajjal. Ehhez szilikontasakot is használhatsz. Öntsd ezt a bevonatot a süteményre. Hagyd kihűlni, és már tálalhatod is.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápérték | 1 adagban (összesen 15 adag készíthető) |
---|---|
Energia | 160 kcal |
Fehérje | 5 g |
Szénhidrát | 16 g |
Zsír | 8 g |
Rost | 2 g |
Ugye te is szívesen megkóstolnád ezt a szaftos kuglófot, ami dió és csoki hozzáadásával készült? Nagyszerű íze van akkor is, ha az egyik ZERO szirupunkkal koronázod meg.
Oszd meg az elkészült kuglófot a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása