Fitnesz recept: Kapormártás fehérjés knédlivel

Fitnesz recept: Kapormártás fehérjés knédlivel

Mai receptünk tökéletes választás mindenkinek, aki szereti a finom mártásokat. Ez a kapros mártás pedig tényleg csodálatos, ráadásul az elkészítése is igazán egyszerű. Remekül passzol hozzá a fehérjében gazdag cseh knédli, amely mindössze három perc alatt kész is van mikrohullámú sütőben. Csak tegyél hozzá egy főtt tojást, és már élvezheted is ezt a finom és kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú ebédet.

Hozzávalók a mártáshoz:

Hozzávalók a knédlihez:

Hozzávalók a tálaláshoz:

  • 3 tojás
  • friss kapor
Kapormártás fehérjés knédlivel

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

A mártás elkészítésével kezdünk. A liszttel és a felmelegített olajjal csinálj rántást, add hozzá a tejet, majd habverővel keverd össze az egészet alaposan, hogy ne maradjanak csomók benne. Add hozzá a babérleveleket, ízlés szerint sót és nádcukrot, majd főzd a mártást 10 percig. Ezután fűszerezd fekete borssal és ecettel, vedd ki belőle a babérleveleket, vedd le a lábast a gázról, és tegyél bele egy kevés aprított kaprot.

Kapormártás fehérjés knédlivel – a mártás

Ezután jöhet a knédli elkészítése. Keverd össze a fehérjeport a liszttel, a sütőporral és egy csipet sóval. A tojásfehérjét tedd egy tálba egy csipet sóval, és alaposan verd fel. Azután fokozatosan keverd össze a tejet és a tojásfehérjét a száraz összetevőkkel. Az így kapott tésztát oszd szét két olajspray-vel befújt bögrébe, majd tedd mikrohullámú sütőbe kb. 2-3 percre, 900 W-on. Ütögesd ki a knédlit a bögréből, és hagyd kissé lehűlni. Szeleteld fel, és oszd három adagra, amit a mártással tálalhatsz. Ne felejts minden tányérra egy-egy főtt tojást (tedd a tojást forrásban lévő vízbe, és főzd kb. 14 percig) és egy kevés friss kaprot is tenni.

Kapormártás fehérjés knédlivel

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápérték

1 adagban (összesen 3 adag készíthető)

Energia433 kcal
Fehérje37 g
Szénhidrát35 g
Zsír15 g
Rost5 g

Ez a fehérjében gazdag ebéd már első kóstolásra rabul ejt, ráadásul tökéletes választás edzés utánra is.

Oszd meg az elkészült fogást a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük