Ez a lecsó remek lehetőséget kínál, hogy könnyedén juttassunk a szervezetünkbe több zöldséget. Ha például télen nincs kedved a hideg salátákhoz, tökéletes választás. Ideális könnyebb vacsora. Ha pedig attól félsz, hogy hamar megéhezel utána, akkor fogyaszthatod kenyérrel vagy valamilyen fehérjeforrással. Csak rajtad múlik, hogy mit választasz.
Hozzávalók:
- 300 g érett paradicsom
- 300 g paprika
- 3 tojás
- 1 nagy hagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 tk füstölt paprika
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- friss petrezselyemzöld a tálaláshoz
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Először is, dinszteljük meg a hagymát egy serpenyőben forró olajon. Ezután adjuk hozzá a füstölt paprikát és az apróra vágott paprikát, és pároljuk körülbelül 5 percig. Végül adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk puhára.
Adjuk hozzá a tojásokat, ízlés szerint sót és fekete borsot, és pároljuk kicsit az egész keveréket. Végül adjuk hozzá a petrezselymet, és tálaljuk.
Tápértékek | Tápértékek 1 adagban (összesen 2 adag) |
---|---|
Energiatartalom | 272 kcal |
Fehérje | 14 g |
Szénhidrát | 20 g |
Zsír | 14 g |
Rost | 5 g |
Fedezd fel bestsellereinket:
Ez az étel tele van zöldségekkel, amelyek felmelegítenek, és a hideg téli napokon az ízlelőbimbóknak is jól fog esni. Kenyérrel vagy burgonyával is tálalható.
Oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi médiában #gymbeamhu megjelöléssel.
Komment hozzáadása