Fitness recept: túró alapú, erdei gyümölcsös panna cotta

Fitness recept: túró alapú, erdei gyümölcsös panna cotta

A panna cotta egy mennyei desszert, mely szinte bármelyik étteremben vagy kávézóban megtalálható. Na, de ki mondta, hogy egy hétköznap délután, a kávéd mellett vagy egy vasárnapi ebéd után nem lehet ott az asztalodon? Készítsd el a túró alapú, erdei gyümölcsös panna cotta receptünket otthonodban is. Tejszínt és cukrot nem tartalmaz, helyettük egészséges összetevőket használtunk. Gyors, könnyű elkészíteni és fehérjében gazdag. Essünk neki!

Hozzávalók az alaphoz:

Hozzávalók a gyümölcsréteghez:

  • friss erdei gyümölcs – 100 g málna, 100 g eper, 100 g ribizli
  • xantángumi
  • díszítésként apróra vágott mandula
A Panna cotta hozzávalói

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Keverd össze a túrót joghurttal, majd add hozzá a fehérjét. Egy másik tálban addig kavard a gyümölcsöket, míg meg nem puhulnak. A túrós masszához adj xantángumit. Alaposan keverd össze és azonnal öntsd bele a keveréket poharakba. Fontos, hogy a xantángumi hozzáadása után gyorsak legyünk, hogy a keverékünk ne szilárduljon meg. Tégy ugyanígy a gyümölcsökkel, add hozzájuk a xantángumit is, majd öntsd az egészet a krém tetejére. Végül, díszítsd a panna cottát friss gyümölcsökkel és mandulával. Jó étvágyat!

Fitness recept: Tűró alapú, erdei gyümölcsös panna cotta
Tápértékek1 adagban a gyümölccsel együtt (4 főre)
Kalória180,5
Fehérje25 g
Szénhidrát15,5 g
Zsír1,25 g
Rost3,6 g

Próbáld ki fitt, túró alapú, erdei gyümölcsös panna cotta receptünket és lepd meg vele szeretteidet. Ne felejtsd el megosztani a receptet a családoddal és barátaiddal.

A végeredményt nyugodtan oszd meg a közösségi oldalunkon a #gymbeamhu hashtaget használva.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük