Fitness recept: Szaftos sült csirke krumplival és zöldségekkel

Fitness recept: Szaftos sült csirke krumplival és zöldségekkel

A szépség az egyszerűségben rejlik és a mai receptünk egyértelmű bizonyíték erre. Ha szeretnél valamit főzni, manapság már nem kell órákon keresztül a tűzhely mellett állnod és több tucatnyi koszos edényt felhalmoznod. Ehhez az ételhez nincs szükséged másra, csak egy sütőedényre és már mehet is a sütőbe. Amint elkészültél, már csak azt kell eldöntened, hogy eldobozolod a finomságot vagy a családod társaságában fogyasztod el.

Hozzávalók:

Szaftos sült csirke krumplival és zöldségekkel - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Hámozd meg a krumplit és a hagymát, majd szeleteld fel. Tisztítsd meg és vágd fel a répát, valamint a petrezselymet, majd vágd őket apró darabokra. Keverd össze a zöldségeket és a krumplit két evőkanál olívaolajjal, egy teáskanál paprikával, egy kis őrölt borssal, egy teáskanál sóval és négy szál friss kakukkfűvel. Ezután mehet minden az edénybe. A maradék olajjal kend át a csirke minden oldalát, szórd meg fekete borssal, sóval és fél teáskanál paprikával. A megmaradt kakukkfüvet helyezd a csirke mellé, aztán egy konyhai zsineggel kösd össze a csirkelábakat, hogy biztosan minden átsüljön. A zöldségeket és a krumplit tedd a tetejére és végül öntsd fel vízzel.

Szaftos sült csirke krumplival és zöldségekkel - elkészítés

Alufóliával takard le az egész sütőedényt és süsd kb. 1 óráig 200 fokon. Sötés közben azért legalább kétszer ellenőrizd, hogy van-e még rajta víz és szükség szerint öntsd még fel kicsit, nehogy megégjen a csirke. Ellenőrzéskor érdemes a csirkét a saját levével leönteni. Végül, hogy igazán szép aranybarna színt kapjon, vedd le az alufóliát, kapcsold be a sütőn a grill funkciót és süsd további 20 percig. Aztán amint kiveszed, már tálalhatod is. Egy dologra figyelj: tálaláskor önts egy kis szaftot a húsra a tepsiből, így lesz a legfinomabb az íze.

Szaftos sült csirke krumplival és zöldségekkel

Tápértékek

1 adag (6 adag összesen)

Energiaérték648 kcal
Fehérje45 g
Szénhidrát42 g
Zsír32 g
Rost6 g

Ha mind ízekben, mind főzésben az egyszerűség kedvelője vagy, ebben a receptben biztosan örömödet leled majd. Az elkészült ételt aztán bedobozolhatod későbbre vagy elfogyaszthatod a szeretteid társaságában.

Nyugodtan oszd meg velünk az alkotásaidat a közösségi médián a #gymbeamhu hashtaget használva.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük