Fitness recept: Sós zabkása buggyantott tojással

Fitness recept: Sós zabkása buggyantott tojással

A zabkásának nem kell feltétlenül édesnek lennie. Ideje adni egy esélyt a sós változatnak is! A krémes állag, a friss zöldségek, az avokádó és a mikrozöldek nagyszerű ízt és aromát teremtenek. És amiatt sem kell aggódnod, hogy nem jutsz elég fehérjéhez – a buggyantott tojás és egy adag fehérjepor erről is gondoskodik. Ki tudna ennek ellenállni?

Hozzávalók a zabkásához:

Hozzávalók a feltéthez:

  • 100 g koktélparadicsom
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál kendermag
  • 1/4 avokádó
  • 1/2 evőkanál ecet
  • 1/2 teáskanál szárított bazsalikom
  • egy csipet
  • mikro fűszernövények (opcionális)
Sós zabkása buggyantott tojással – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Kezdd a buggyantott tojás elkészítésével. Melegíts vizet egy lábasban, amíg az alján buborékok nem kezdenek képződni, de ne forrald fel teljesen. Ezután önts bele ecetet, és egy kanál segítségével kavarj örvényt a vízben. Üsd bele a tojást a közepébe, és hagyd főni 3-4 percig. Amikor elkészült, rakd félre.

Vágd kis darabokra a cseresznyeparadicsomot, keverd össze a szárított bazsalikommal és a csipet sóval, majd jöhet a zabkása elkészítése.

Tedd a zabpelyhet egy lábasba, és adj hozzá 250 ml zöldségalaplevet. Főzd, amíg besűrűsödik – ehhez körülbelül 5 percre lesz szükséged. Ezután keverd össze a fehérjeport a maradék 50 ml alaplével egy külön tálban, és öntsd hozzá a zabkásához. Adj hozzá sót és más fűszereket ízlésed szerint.

Sós zabkása buggyantott tojással – elkészítés

Főzd még 1-2 percig a kását, majd öntsd át egy tálba. Halmozd az előkészített cseresznyeparadicsomot, a felszeletelt avokádót, a mikrozöldeket és a kendermagot a tetejére. A buggyantott tojást tedd a közepére, és máris tálalhatod.

Sós zabkása buggyantott tojással

Tápérték

1 adag

Energia511 kcal
Fehérje33 g
Szénhidrát43 g
Zsír21 g
Rost9 g

Ha szereted a változatosságot, jó ötlet lehet az édes zabkása helyett néha ezt a sós változatot elkészítened. A zabpehely, a paradicsom, az avokádó és a tojás kombinációja garantáltan az új kedvenc reggelid lesz.

Oszd meg az elkészült zabkását a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük