Fitness recept: Ragacsos Matcha cupcake túró mázzal

Fitness recept: Ragacsos Matcha cupcake túró mázzal

Milyen is a tökéletes cupcake? Az alap egy puha és sima szivacsos tészta, amely szó szerint elolvad a nyelveden. De nem maradhat ki az édes krém, amely ideális esetben tele van fehérjével. És a hab a tortán természetesen a gyümölcs, amely felfrissíti az egész finomságot. A Matcha cupcakes desszertünk mindezen kritériumoknak megfelel. Ráadásul zöldes színével már első pillantásra felhívja magára a figyelmet. Röviden, nagyszerű csemege, amelyet desszertként, uzsonnaként vagy reggeliként is fogyaszthatunk.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a tálaláshoz:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverjük össze az átszitált lisztet a sütőportvaníliás fehérjét és a Matcha port.

Ragacsos matcha cupcake túrós mázzal - száraz összetevők

Egy másik tálban keverjük össze a tejet, a tojásokat és az olvasztott kókuszolajat majd habverővel alaposan keverjük össze az egészet. Ezután adjuk hozzá a túrót, majd ismét keverjük össze. Fokozatosan keverjük hozzá a száraz hozzávalókat, hogy sima tésztát kapjunk.

Ragacsos Matcha cupcake túró mázzal - alapanyagok keveréke

Ezután vegyünk egy süteményes formát, fújjuk be főzőspray-vel (a formát ki is lehet bélelni), és egy kanál segítségével egyenletesen oszlassuk el a tésztát a formában. A teljes mennyiségből körülbelül 12 darab jön ki. Helyezzük a formát az előkészített tésztával együtt 190 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül 20 percig. Hagyjuk kihűlni a megsült sütiket, majd jöhet a díszítés. Ehhez túrót használunk, amelyet Flavor Drops vagy más édesítőszerrel ízlés szerint ízesíthetünk. Ne felejtsük el a végén eperrel díszíteni.

Ragacsos Matcha cupcake túró mázzal

Tápértékek

1 cupcake (összesen 12 darab)
Energiatartalom139 kcal
Fehérje9 g
Szénhidrát11 g
Zsír6 g
Rost2,5 g

Ha szereted a habos tészta és az édes krém keverékét gyümölcsökkel a tetején, akkor ez a Matcha cupcake biztosan elnyeri a tetszésed. Tökéletes nassolnivaló, reggelire vagy desszertnek.

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük