Fitness recept: mézes-citromos sült csirke burgonyával

Fitness recept: mézes-citromos sült csirke burgonyával

Ha már unod a húst rizzsel fogyasztani, akkor ez a mai napi recept pontosan neked szól. Ez alkalommal a csirkemellet burgonyával készítettük el, citromos, mézes és olívaolajos pácban. És egy ellenállhatatlan ízkombinációt hoztunk létre, ami tökéletesen megy a húshoz és a körethez is. Könnyedén elkészítheted ezt a finom ebédet vagy vacsorát, mely igen gazdag fehérjében. Ezenfelül pedig van egy tálalási tippünk is, amivel nem csak a vendégeidet, hanem a partneredet is le fogod nyűgözni.

Hozzávalók:

  • 800 g burgonya
  • 500 g csirkemell
  • 40 ml friss citromlé (1-2 citromból)
  • 30 ml olívaolaj
  • 30 g méz
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • őrölt feketebors
  • friss petrezselyem tálaláshoz (opcionális)
  • 1 szelet citrom a tálaláshoz (opcionális)
Sült, mézes-citromos csirke burgonyával - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először készítsd el a pácot. Egy kis tálban keverd össze a folyékony mézet (ha kristályosabb, akkor melegítsd fel), az olívaolajjal, citromlével, sóval és őrölt borssal. Majd hámozd meg a burgonyát és vágd fel.

Egy nagy tálba tedd bele a krumplit, tegyél bele 3 evőkanál pácot és a füstölt, őrölt paprikaport. Ha szeretnéd, hogy a krumplin egyenletesen terüljön el a pác, keverd össze a kezeddel. Utána egy tepsibe tegyél sütőpapírt, és helyezd rá a krumplit. Hozzáadhatsz néhány szelet citromot is. Tedd 190 fokos, előmelegített sütőbe, és süsd kb. 40 percig.

Közben készítsük el a húst. Vágd fel a csirkemellet hosszában, tedd egy kisebb edénybe és tedd rá a maradék pácot. Tekerd be alufóliával és hagyd a húst pácolódni 15-30 percig a hűtőben.

Utána készítsd elő a serpenyőt, fújd be olajjal vagy más zsiradékkal és melegítsd fel. Utána fokozatosan tedd bele a pácolt hússzeleteket és mindkét oldalát süsd kb. 4 percig. Hogy még egyszerűbb dolgod legyen, meg is sütheted a csirkét a burgonyával a sütőben kb. az utolsó 20 percben, ahelyett, hogy a tűzhelyen sütnéd meg. Mindkét esetben egy finom, ízletes ételt kapsz.

GymBeam tipp: Ha szeretnél egy kicsit menőzni a tálalásnál, akkor díszítsd ki a tányért serpenyőben sült citromszeletekkel, páccal vagy ghível együtt. Ugyanúgy a petrezselyem vagy más népszerű fűszernövény is illik a húshoz.

Sült, mézes-citromos csirke burgonyával
Tápérték1 adag (összesen 3 adag)
Energia532 kcal
Fehérje44 g
Szénhidrát60 g
Zsír12 g
Rost4 g

A mézes-citromos sült csirke nagyszerű, fehérjében és egyéb szükséges tápanyagokban gazdag ebéd. A legjobb választás egy gyilkos edzés után.

Bátran osszd meg velünk a közösségi média oldalain, hogy miket készítettél és jelöld meg a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük