Fitness recept: Krémtúrós vörösbársony-torta

Fitness recept: Krémtúrós vörösbársony-torta

Ki szereti a meztelen tortákat? Természetesen arra a tortafajtára gondolunk, amelyik „meztelen”, azaz jól láthatóak a rétegei. Esetünkben már első pillantásra nyilvánvalóvá válik, hogy egy csodás vörösbársony-tortáról van szó, amit a krémtúrós töltelék tesz tökéletessé. Ez a csemege téged is garantáltan rabul ejt.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Üsd a tojásokat egy tálba, és a xilittel verd fel őket. Ezután add hozzá az acidophilus tejet, az olajat, a céklaport, a lisztet, a kakaóport és a vaníliás Flavor Dropst, majd az egészet alaposan dolgozd össze.

Krémtúrós vörösbársony-torta – tészta

Végül add hozzá a sütőport is, és még egyszer keverd alaposan össze. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőformába (mi 24 cm átmérőjűt használtunk), majd tedd 170 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 45 percig. A pontos sütési időt egy fogpiszkáló segítségével állapíthatod meg; ha beleszúrod, és a tészta még ráragad kihúzáskor, a torta még nincs kész. Ebben az esetben süsd további 10 percig.

Ha a tortaalap elkészült, és kihűlt, a magassága körülbelül felénél, hosszában vágd ketté. Így két tortalapréteget kapsz.

Keverd össze a krémtúrót, a vaníliás fehérjeport és a xilitet egy tálban, majd ízlés szerint adj hozzá Flavor Dropst. Dolgozd össze alaposan az egészet, majd kezdheted a rétegezést. Az alsó tortalapot kend meg 50 g epres Jammy Spreaddel, arra pedig mehet a krém fele, egyenletesen eloszlatva.

Krémtúrós vörösbársony-torta – rétegezés

Ezután tedd a tetejére a második tortalapot, majd vidd fel a maradék Jammy Spreadet és a krémet. Szórd rá az összetört liofilizált málnát, amivel csodás díszítést adhatsz a tortának. És kész! Nincs más dolgod, mint hűtőbe rakni, kivárni, amíg kicsit megszilárdul, és már tálalhatod is.

Krémtúrós vörösbársony-torta

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápérték

1 szeletben (összesen 12 szelet készíthető)

Energia200 kcal
Fehérje9 g
Szénhidrát17 g
Zsír10 g
Rost3 g

Ha szereted a „meztelen tortákat”, ez a vörösbársony finomság garantáltan rabul ejt, hiszen nagyszerűen néz ki, az íze pedig még annál is jobb.

Oszd meg az elkészült tortát a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük