Ki szereti a meztelen tortákat? Természetesen arra a tortafajtára gondolunk, amelyik „meztelen”, azaz jól láthatóak a rétegei. Esetünkben már első pillantásra nyilvánvalóvá válik, hogy egy csodás vörösbársony-tortáról van szó, amit a krémtúrós töltelék tesz tökéletessé. Ez a csemege téged is garantáltan rabul ejt.
Hozzávalók a tésztához:
- 200 ml 1%-os Acidophilus tej
- 175 mg teljes kiőrlésű rozsfinomliszt
- 100 g xilit
- 100 ml szagtalan kókuszolaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál céklapor
- 1 evőkanál kakaópor
- vaníliás Flavor Drops az ízesítéshez
Hozzávalók a krémhez:
- 400 g zsírszegény krémtúró (quark)
- 30 g vaníliás fehérjepor
- 30 g xilit
- 100 g földi epres Jammy Spread
- vaníliás Flavor Drops az ízesítéshez
- 10 g liofilizált málna a díszítéshez
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Üsd a tojásokat egy tálba, és a xilittel verd fel őket. Ezután add hozzá az acidophilus tejet, az olajat, a céklaport, a lisztet, a kakaóport és a vaníliás Flavor Dropst, majd az egészet alaposan dolgozd össze.
Végül add hozzá a sütőport is, és még egyszer keverd alaposan össze. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőformába (mi 24 cm átmérőjűt használtunk), majd tedd 170 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 45 percig. A pontos sütési időt egy fogpiszkáló segítségével állapíthatod meg; ha beleszúrod, és a tészta még ráragad kihúzáskor, a torta még nincs kész. Ebben az esetben süsd további 10 percig.
Ha a tortaalap elkészült, és kihűlt, a magassága körülbelül felénél, hosszában vágd ketté. Így két tortalapréteget kapsz.
Keverd össze a krémtúrót, a vaníliás fehérjeport és a xilitet egy tálban, majd ízlés szerint adj hozzá Flavor Dropst. Dolgozd össze alaposan az egészet, majd kezdheted a rétegezést. Az alsó tortalapot kend meg 50 g epres Jammy Spreaddel, arra pedig mehet a krém fele, egyenletesen eloszlatva.
Ezután tedd a tetejére a második tortalapot, majd vidd fel a maradék Jammy Spreadet és a krémet. Szórd rá az összetört liofilizált málnát, amivel csodás díszítést adhatsz a tortának. És kész! Nincs más dolgod, mint hűtőbe rakni, kivárni, amíg kicsit megszilárdul, és már tálalhatod is.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápérték | 1 szeletben (összesen 12 szelet készíthető) |
---|---|
Energia | 200 kcal |
Fehérje | 9 g |
Szénhidrát | 17 g |
Zsír | 10 g |
Rost | 3 g |
Ha szereted a „meztelen tortákat”, ez a vörösbársony finomság garantáltan rabul ejt, hiszen nagyszerűen néz ki, az íze pedig még annál is jobb.
Oszd meg az elkészült tortát a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása