Fitness recept: krémes tagliatelle lazaccal és ricottával

Fitness recept: krémes tagliatelle lazaccal és ricottával

Egy könnyű, de egyúttal mennyei, krémes ebédre vágysz? Ebben az esetben ezt a ricotta sajtos lazacos tészta receptet pontosan neked találták ki! A ricotta a többi sajttól nemcsak túrós állagával, de alacsonyabb zsírtartalmával is különbözik. Lazaccal kombinálva egy mennyei, könnyű ebédet készíthetsz, amely fehérjében gazdag.

Hozzávalók:

  • 250 g ricotta
  • 240 g tagliatelle tészta
  • 200 g lazac filé
  • 100 g borsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ citrom leve
  • egy marék friss kapor
  • só és feketebors (ízlés szerint)
  • olívaolaj spray
Fitness recept: krémes tagliatelle lazaccal és ricottával

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Főzzük puhára forrásban lévő, sós vízben a tésztát. A megfőtt tagliatelle vizéből tegyünk félre kb. 200 ml-t, a maradékot pedig öntsük ki. Egy másik fazékba szórjuk bele a borsót és főzzük körülbelül 20 percig. Ezután vágjunk bele a lazac elkészítésébe. A halat jól sózzuk meg, valamint ízlés szerint borsozzuk. Ezután tegyük egy felforrósított serpenyőbe, amelyet olívaolajjal fújtunk be és süssük meg mindkét oldalát. A lazac megsülése és kihűlése után húzzuk le a bőrét, a húst pedig tépjük szét kis darabokra, majd tegyük félre. Ezután keverjük el a ricottát a citromlével, a szétnyomott fokhagymával, a felaprított kaporral és borsozzuk meg.

Tegyük a főtt borsót, a ricottából elkészített keveréket és a sült lazac darabokat egy mélyebb, felforrósodott serpenyőbe, majd alaposan keverjük át. Állandó keverés mellett fokozatosan öntsük hozzá a félretett vizet, amelyben a tészta főtt, amíg a serpenyőben lévő keverék el nem éri a kívánt krémes állagot. Hagyjuk a mártást felforrni és lassan keverjük bele a tésztát. A még forró tagliatellét szedjük tányérra, szórjuk meg reszelt parmezánnal, friss kaporral és helyezzünk rá egy szelet citromot. Jó étvágyat!

Fitness recept: krémes tagliatelle lazaccal és ricottával
Tápértékegy adagban (a teljes mennyiség 3 porciót tesz ki)
Kalória555
Fehérje19 g
Szénhidrát63 g
Zsír19 g
Rost4 g

Reméljük, hogy ez a krémes lazacos tészta recept felkeltette annyira az érdeklődésedet, hogy a közeljövőben te is kipróbálod. Abban az esetben, ha ízlett, örülni fogunk, ha megosztod.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük