Fitness recept: Kovász nélküli mákos bucik

Fitness recept: Kovász nélküli mákos bucik

A kicsi, tejben főzött, finom mákkal beszórt buci klasszikus csemege, amit bármikor fogyaszthatsz, de legfőképp karácsonykor. Ezek a finomságok elolvadnak a nyelveden és már első harapásra beleszeretsz majd. Mi a süti elkészítéshez túrót is használtunk. Ezáltal minden adagban több lesz a fehérje. A mákos buci remek desszert, de ha édes reggelire vágysz, bátran fogyaszthatod reggel is.

Hozzávalók a bucikhoz:

Hozzávalók a tálaláshoz:

Kovász nélküli mákos bucik - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Egy tálban keverd össze az átszitált lisztet a sütőporral. Add hozzá a tojást és a túrót és gyúrd össze egy masszív, enyhén ragadós tésztává. Csinálj belőle 3-4 vékony rudat és vágd kisebb, nagyjából ugyanolyan méretű darabokra. Formálj belőlük golyókat és tedd egy sütőpapírral bélelt sütőtepsire.

Kovász nélküli mákos bucik - elkészítése

Fontos, hogy megfelelő távolságot hagyj a bucik között, mert sütés közben meg fognak dagadni. Amint rátetted a sütőtepsire, fújd be őket repceolajjal. Majd helyezd őket 180 fokos, előmelegített sütőbe kb. 20 percre.

Főzd meg a megsült és kihűlt bucikat forrásban lévő tejben, míg puha nem lesz (körülbelül 4 percig). Szedd ki őket a tejből, szórd meg őrölt mákkal, mézzel és már tálalhatod is.

GymBeam tipp: Ha szeretnéd, adj hozzá magvakat, mogyoróvajat vagy öntsd le olvasztott vajjal a tetejét.

Kovász nélküli mákos bucik
Tápérték1 adag (összesen 3 adag)
Energia423 kcal
Fehérje24 g
Szénhidrát53 g
Zsír11 g
Rost8 g

Ezek a puha, túrós bucik már az első harapáskor azonnal elvarázsolnak majd nagyszerű ízükkel és kiegyensúlyozott, tápláló fehérjetartalmukkal. Jó étvágyat kívánunk!

Bátran oszd meg velünk a közösségi média oldalain, amit készítettél és jelöld be a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük