Fitness recept: házi diófélés granola

Fitness recept: házi diófélés granola

Ropogós granola, amelynek mindegy egyes összetevőjét ismerni fogod! Készíts házi granolát, amely olyan gyorsan és könnyen elkészíthető, hogy garantáltan a szokásos reggelid lesz. Emellett a dió, a csokoládé és a méz keverékének köszönhetően biztosan ízleni fog. Kóstold meg!

Hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először olvaszd meg a kókuszolajat a mikrohullámú sütőben vagy forró vízben. Ezután öntsd egy nagyobb tálba, adj hozzá mézet, fahéjat, sót, és mindent jól keverj össze. Ezután add hozzá a zabpelyhet és a dióféléket. Mindent keverj jól össze, hogy a zabpelyhet és a dióféléket beborítsa folyékony keverék. Ezután öntheted a keveréket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, és oszlasd el rajta egyenletesen. Tedd a sütőlapot egy 150 ℃ -os előmelegített sütőbe, és süsd kb. 20 percig. 10 perc elteltével keverd össze a keveréket, és fejezd be a sütést. Amikor a granola aranybarnára sült, kiveheted a sütőből.

Ha „granola csomókat” szeretnél készíteni, csak óvatosan meg kell nyomkodni a keveréket a sütőlapon, és így kell hagyni míg ki nem hűl. Miután kivetted a granolát a sütőből, szórd meg csokoládéval, amely a hő miatt könnyen elolvad. Ha nem szeretnéd, hogy a csokoládé megolvadjon, akkor csak add hozzá, ha a granola már lehűlt. Az elkészített granolát légmentesen záródó edényben tárold, és tejjel, joghurttal vagy kedvenc reggeli zabkásáddal fogyaszthatod!

Fitness recept: Házi diós granola
TÁPÉRTÉKEK
1 ADAGBAN – 30 G (29 ADAG ÖSSZESEN)
Kalória163
Fehérje3 g
Szénhidrát14 g
Zsír10,5 g
Rostok1,6 g

Hisszük, hogy ez a házi diós granola különlegessé teszi a reggelidet, és egész napra elegendő energiát ad! Ha szeretnéd, hogy az ismerőseid is tudomást szerezzenek erről a receptről, ne feledd el megosztani velük.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük