Fitness recept: Feketebab-leves tésztával

Fitness recept: Feketebab-leves tésztával

Kerülöd a leveseket, mert hamar megéhezel utána? Ebben az esetben nem így lesz. A babnak és a fehérjetésztának köszönhetően tele van fehérjével, hogy laktatóbb legyen. És természetesen rengeteg rostban gazdag zöldséget is tartalmaz. Ezáltal egy tápanyagokban gazdag levest kapunk, amely nagyon ízletes és igazán aromás. Tökéletes ebédre és vacsorára is.

Hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát apróra, a sárgarépát és a zellert pedig kisebb darabokra vágjuk. Melegítsük fel a olajat egy nagy fazékban pirítsuk meg rajta a hagymát, a sárgarépát, a zellert, majd egy idő után beledobhatjuk a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a zöldségalaplevet, a leöblített babot, szárított bazsalikomot és addig főzzük a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak. Amikor a leves forr, tegyük egy másik edénybe a fehérje tésztát sós vízben, és főzzük meg az utasítás szerint.

Feketebab-leves tésztával

Miután megfőtt, fűszerezzük a levest ízlés szerint sóval és borssal, majd keverjünk bele egy marék apróra vágott petrezselymet. Ezután levehetjük a tűzről, és keverjük össze a főtt fehérjetésztával. És már kész is. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.

Feketebab-leves tésztával

Tápértékek

1 adag (összesen 5 adag)

Energiatartalom306 kcal
Fehérje19 g
Szénhidrát40 g
Zsír6 g
Rost8 g

Ez a leves csodálatosan laktató, amit egész egyszerűen imádni fogsz. Könnyű elkészítésének köszönhetően bárki meg tudja csinálni otthon.

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük