Fitness recept: Fehérjés banántorta pohárban

Fitness recept: Fehérjés banántorta pohárban

Ma ennek a csodálatos édességnek a receptjét készítettük el neked. A pohárdesszert alapja banán ízű piskóta, amelyet tökéletesen kiegészít a vaníliakrémes töltelék. Ez a fehérjében gazdag kombináció elnyeri az ízlelőbimbóid tetszését és az izmaidat is gyönyörködtetni fogja. Javasoljuk, hogy a poharakat már egy nappal korábban készítsd el, majd egyszerűen vedd ki őket a hűtőszekrényből. Egy luxus reggeli vagy nassolnivaló, amely karnyújtásnyira lesz.

Hozzávalók a banános piskótához:

Hozzávalók a fehérjés töltelékhez:

Fehérjés banántorta pohárban - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Tegyük a xilitet, a tojást és a megpuhult vajat egy tálba, és alaposan keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az összes száraz hozzávalót, vagyis a fehérjeport, a sütőport, a lisztet és egy csipetnyi sót, majd keverjük jól össze. Pépesítsünk egy banánt sima pürévé, és óvatosan keverjük bele a tésztába. Készítsük elő a tepsit, fújjuk be olajjal, és öntsük bele a tésztát, egyenletesen eloszlatva. Tegyük a 180 °C-ra előmelegített sütőbe 30-40 percre, és süssük meg. A piskótát egy fapálcikával megszurkálva vizsgáljuk meg. Ha száraznak tűnik, a tortaalap elkészült. Ha nedves, akkor süssük tovább. Ha a piskóta elkészült, vegyük ki a sütőből, majd fejjel lefelé fordítva fordítsuk ki a tepsiből, és hagyjuk kihűlni.

Fehérjés banántorta pohárban - sült piskóta

Most már elkészíthetjük a krémtölteléket. Forraljunk fel 400 ml tejet a tűzhelyen. A maradék 100 ml tejben keverjük el a pudingport, majd ezt a keveréket öntsük a forró tejbe. Fokozatosan adjuk hozzá a fehérjeport, és óvatosan keverjük össze, és főzzük egy darabig. Figyeljünk oda, hogy a krémtöltelékben ne legyenek csomók.

Fehérjés banántorta pohárban - krém

A megsült piskótalapot apró kockákra vágjuk.

Fehérjés banántorta pohárban - piskótadarabok

Most már elkezdhetjük a rétegek elkészítését.

Fehérjés banántorta pohárban - rétegek

Készítsünk elő három poharat, és készítsünk rétegeket a piskótakockák és a krémtöltelék váltakozásával, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. Ha kész, hagyjuk a poharakat legalább egy órán át a hűtőben állni. Ezután tálalhatjuk és fogyaszthatjuk is.

Tippünk: Ha egy éjszakán át a hűtőszekrényben hagyjuk a poharakat, a krémtölteléknek lesz elég ideje, hogy beszívódjon a piskótába, és simábbá tegye azt. A tetejét Zero sziruppal, diófélékkel vagy liofilizált gyümölcsökkel szórhatjuk meg.

Fehérjés banántorta pohárban

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápértékek

1 pohár (összesen 3 pohár esetén)

Kalória538 kcal
Fehérje34 g
Szénhidrát57 g
Zsír18 g
Étkezési rost6 g

Ez a fehérjés pohárdesszert tökéletes reggelire vagy egy nagyobb snacknek edzés előtt vagy után. Nemcsak az ízlelőbimbóidat fogod megörvendeztetni vele, hanem az izmaidat is ellátod a szükséges tápanyaggal.

Ne habozz, és oszd meg velünk konyhai remekműveidet a közösségi médiában, a #gymbeamhu hashtaggel megjelölve.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük