Fitness recept: Almás rétes túró alapú tésztával

Fitness recept: Almás rétes túró alapú tésztával

Ha azon mélázol, milyen finomságok készülhetnek a kertedben lévő almákból, van egy tippünk számodra. Itt az ideje megsütni az igazi őszi klasszikusnak számító almás rétest. Úgy döntöttük, hogy ezt az édességet ma felturbózzuk egy kis fehérjével még pedig úgy, hogy a tésztáját fehérjedús túróból készítjük, mely remekül passzol a benne lévő almás, magvas, fahéjas töltelékhez. Na szóval, tudsz ennél jobb őszi sütit?

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Hozzávalók a végső simításokhoz:

  • 1 tojás
  • 10 g porcukor
Almás-rétes túrós tésztában - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a fehérjeport és a xilitolt. Ezt követően add hozzá a többi alapanyagot is, túró, kókuszolaj és tojás formájában. A kezeiddel gyúrd keményre a tésztát és vigyázz, hogy ne nyúljon, majd tedd be kicsit a hűtőbe.

Időközben készítsd el a tölteléket. Hámozd és magozd meg az almákat, majd reszeld le őket. Utána önts hozzá egy kis citromlevet és darált magvakat. Ha a nagyobb darabokat preferálod, az is jó, ha finoman leszeled őket. Végül, mehet bele a xilitol és fahéj is, majd jól keverd össze az egészet.

Ezután lisztezz be egy deszkát vagy bármilyen tiszta felületet és nyújtsd téglalap alapúra a hűtőben pihentetett tésztát. Egyenlően oszd el rajta az almás tölteléket. Minden oldalon kb. két centit hagyj töltelék nélkül, hogy rendesen fel lehessen tekerni és ne folyjon ki belőle.

Almás rétes túrós tésztában – Elkészítés

Tekerd fel a tésztát és kend le a felvert tojással, majd rakd be 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 25 percig, ameddig aranybarna nem lesz. Figyelj rá, hogy kihűljön valamennyire, mielőtt felvágod. Tálaláskor szórd meg egy kis porcukorral és már ehetitek is.

Az almás rétes túrós tésztája
Tápértékek1 darab (összesen 15 db)
Energiaérték126 kcal
Fehérje6 g
Szénhidrát15 g
Zsír4 g
Rost3 g

Ezt a túrós tésztába csomagolt, magvas almás pitét te és a vendégeid is imádni fogjátok a hűvösebb, őszi napokon.

Oszd meg velünk bátran az alkotásaidat a közösségi média oldalakon a #gymbeamhu hashtaget használva.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük