Fitness recept: csokival borított túrós sütemény

Fitness recept: csokival borított túrós sütemény

Unod már, hogy folyton magában eszed a túrót edzés után? Akkor itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a túrós sütit. Könnyedén elkészítheted ezt a frissítő desszertet, ami remek kávéval, nassolnivalóként vagy akár reggelire is. Ki tudna ellenállni az édes túró és csokoládé egyvelegének?

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 g lágy túró
  • 50 g xylitol
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Hozzávalók a tetejéhez:

Csokival borított túrós sütemény - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először készítsd el a tésztát. Kezdd a tojásokkal, válaszd szét a tojásfehérjét a sárgájától. Add hozzá a xylitolt, egy kevés vizet (kb. 3 evőkanálnyit) a sárgájához és verd fel kemény habbá. Egy edényben keverd össze az összes száraz hozzávalót – az átszitált lisztet, a kakaót és a sütőport, majd keverd bele a tojássárgás keverékbe. A tojásfehérjés edénybe tegyél egy csipetnyi sót és verd fel kemény habbá. Majd óvatosan keverd össze a tojássárgás masszával. Ezután készíts elő egy kisebb tepsit (mi 20×20 cm-eset használtunk), béleld ki sütőpapírral és öntsd bele a masszát. Tedd 180 fokos, előmelegített sütőbe és süsd olyan 15 percig. Egy fogpiszkálóval könnyedén leellenőrizheted, hogy megsült-e a tészta. Akkor van kész, ha kijön a tésztából.

Hagyd kihűlni és közben készítsd el a krémet. Tedd egy edénybe a túrót, a xylitolt és a vaníliakivonatot és jól keverd össze. Amint kihűlt a tészta, kend rá a krémet a tetejére. Majd tedd be a hűtőbe, hogy kicsit megkeményedjen a krém, és közben kezdd el készíteni a tetejét. Mikróban vagy gőz fölött olvaszd fel a csokoládét és a krémet és alaposan keverd össze. Majd egyenletesen kend el a krémmel befedett süteményen és kész is van. Mielőtt felvágod a desszertet, hagyd a hűtőben legalább egy pár óráig, hogy a teteje megszilárduljon. Tehát vesd be minden erőd és próbáld meg nem előbb megenni. Nagyon sok akaraterőt igényel, de az eredményért megéri.

GymBeam tipp: Ha még színesebbé szeretnéd tenni ezt a desszertet, akkor adj hozzá összezúzott fagyasztott gyümölcsöt a túróhoz. Remek íze lesz málnával, eperrel vagy banánnal. És ha még magasabb fehérjetartalmat szeretnél, akkor keverd bele a túróba a kedvenc vanília ízű fehérjeporodat.

Csokival borított túrós sütemény
Tápérték1 szelet (összesen 9 szelet)
Energia151 kalória
Fehérje10 g
Szénhidrát11 g
Zsír7 g
Rost2 g

A csokoládé és a túró kombinációja megunhatatlan. Ez a kis csemege remek reggeli, snack vagy akár desszert is lehet a délutáni kávéd mellé.

Bátran oszd meg velünk, amiket készítettél a közösségi média oldalain, és ne felejtsd el használni a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük