Fitness recept: Csőben sült palacsinta túrókrémmel

Fitness recept: Csőben sült palacsinta túrókrémmel

Szeretnél kipróbálni egy új, édes reggelit, vagy szeretnél egy tápláló ebédet, amely után nem maradsz éhes? Akkor mindenképpen ki kell próbálnod ezt a finom túrós palacsintát. A vékony tészta rengeteg töltelékkel még jobb ízt kap sütés után. És persze nem hiányozhatnak a mandulaszeletek sem, amely tökéletesen illatossá teszik az egész ételt. Szerinted ki tudna ennek ellenállni? 

A tésztához a következőkre lesz szükséged:

A krémhez a következőkre lesz szükséged:

A mázhoz a következőkre lesz szükséged:

  • 200 ml félzsíros tej
  • 20 g xilit
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk. vaníliakivonat

A tálaláshoz a következőkre lesz szükséged:

  • 15 g szeletelt mandula
  • friss menta
  • 5 g porcukor
Csőben sült palacsinta túrókrémmel - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Kezdjük a palacsintatészta elkészítésével. Keverjük össze mindkét lisztet a xilittel és egy csipet sóval. Ezután adjuk hozzá az olajat, a tojást, a tejet és újra alaposan keverjük össze egy habverővel, amíg teljesen sima nem lesz. Ezután vegyünk egy serpenyőt, amelyet fújjunk be olívaolaj főzőspray-vel, majd süssük benne a palacsinta mindkét oldalát aranybarnára. Folytassuk a palacsintasütést, amíg el nem fogy a palacsintatészta.

Ezután kezdjük el a krém elkészítését. Keverjük össze a túrót a xilittel, a juharsziruppal, a tojásfehérjével, és a finomra reszelt citromhéjjal. Terítsük szét egyesével a palacsintákat, és kenjük ezt a túrókrémet az egész felületükön szét. Ezután hajtsuk félbe és újra félbe, hogy töltött háromszögeket kapjunk. Helyezzük a palacsintákat egy tepsibe.

Csőben sült palacsinta túrókrémmel - elkészítés menete

Ezután készítsük el a mázat. Keverjük össze a tejet a xilittel, a tojássárgájával és a vaníliakivonattal. Egyenletesen öntsük a mázat az előkészített palacsintákra a tepsiben. Végül szórjuk meg őket mandulaszeletekkel, és 180 °C-on kb. 25 percig süssük aranybarnára. Még melegen, porcukorral és friss mentával díszítve tálaljuk.

Csőben sült palacsinta túrókrémmel - hozzávalók
Tápérték1 adag (összesen 5 adag)
Energia464 kcal
Fehérje30 g
Szénhidrát52 g
Zsír14 g
Rost5 g

A csőben sült palacsinta remek reggelire, de édes ebéd is lehet. A túrókrémnek köszönhetően, amely tele van fehérjével, elég laktató. 

Nyugodtan oszd meg az elkészült alkotásodat a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük