Fitness recept: Túrós batyu

Fitness recept: Túrós batyu

Te is voltál már úgy, hogy képtelen voltál ellenállni a friss édes finomságokkal teli pékségből áradó csábító illatoknak? Nos, ma van egy egyszerű receptünk, amellyel ezt a kellemes illatot egyenesen a saját konyhádba varázsolhatod. Ezzel a puha tésztával és krémes túrótöltelékkel készült, ínycsiklandó sütivel otthon is kényeztetheted magad és még olcsóbb is. Tökéletes tízórai, uzsonna vagy csak a kedvenc kávéd mellé.

Hozzávalók:

Hozzávalók a töltelékhez:

Hozzávalók a tálaláshoz:

  • 1 tojás
  • porcukor a tálaláshoz
Túrós batyu - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Kezdjük a tészta elkészítésével. Először keverjük össze a natúr joghurtot a tojással és az olajjal. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a nádcukrot, és gyúrjuk addig, amíg kissé ragacsos tésztát nem kapunk. Csomagoluk be folpack-ba, és pihentessük a hűtőszekrényben 30 percig.

Közben készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a túrót a görög joghurttal, a finomra reszelt citromhéjjal és a fehérjeporral. Szükség szerint édesítsük Flavor Drops-al és tegyük félre a hűtőszekrénybe.

A pihentetés után vegyük ki a tésztát hűtőből, és lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra (kb. 0,2-0,3 cm), téglalap alakúra. Ezután vágjuk fel 16 nagyjából egyforma négyzetre. Tegyünk egy teáskanálnyi túrótölteléket mindegyik négyzet közepére, majd fogjuk meg a négyzetek sarkait, és hajtsuk össze őket középen.

Ha elkészültek a batyuk, tegyük át őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg felvert tojással, majd tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül 20 percig. Tálalás előtt porcukorral meghinthetjük, és jó étvágyat hozzá!

Túrós batyu

Fedezd fel bestsellereinket:

TápértékekTápértékek 1 darabban (összesen 16 szelet)
Energiatartalom107 kcal
Fehérje7 g
Szénhidrát12 g
Zsír3 g
Rost2 g

Ha szereted a friss édes süteményeket, akkor ezt a túrós batyut már az első falat után imádni fogod.

Ne habozz, és oszd meg velünk  alkotásaid  a közösségi médiában és taggeld:  #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük