Te is voltál már úgy, hogy képtelen voltál ellenállni a friss édes finomságokkal teli pékségből áradó csábító illatoknak? Nos, ma van egy egyszerű receptünk, amellyel ezt a kellemes illatot egyenesen a saját konyhádba varázsolhatod. Ezzel a puha tésztával és krémes túrótöltelékkel készült, ínycsiklandó sütivel otthon is kényeztetheted magad és még olcsóbb is. Tökéletes tízórai, uzsonna vagy csak a kedvenc kávéd mellé.
Hozzávalók:
- 200 g tönkölybúza finomliszt
- 100 g natúr joghurt
- 30 g nádcukor
- 20 ml repceolaj
- 1 tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
- 250 g rögös túró
- 80 g zsírszegény görög joghurt
- 20 g vaníliás fehérjepor
- vaníliás Flavor Drops ízlés szerint
- ½ citrom reszelt hája
Hozzávalók a tálaláshoz:
- 1 tojás
- porcukor a tálaláshoz
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Kezdjük a tészta elkészítésével. Először keverjük össze a natúr joghurtot a tojással és az olajjal. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a nádcukrot, és gyúrjuk addig, amíg kissé ragacsos tésztát nem kapunk. Csomagoluk be folpack-ba, és pihentessük a hűtőszekrényben 30 percig.
Közben készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a túrót a görög joghurttal, a finomra reszelt citromhéjjal és a fehérjeporral. Szükség szerint édesítsük Flavor Drops-al és tegyük félre a hűtőszekrénybe.
A pihentetés után vegyük ki a tésztát hűtőből, és lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra (kb. 0,2-0,3 cm), téglalap alakúra. Ezután vágjuk fel 16 nagyjából egyforma négyzetre. Tegyünk egy teáskanálnyi túrótölteléket mindegyik négyzet közepére, majd fogjuk meg a négyzetek sarkait, és hajtsuk össze őket középen.
Ha elkészültek a batyuk, tegyük át őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg felvert tojással, majd tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül 20 percig. Tálalás előtt porcukorral meghinthetjük, és jó étvágyat hozzá!
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | Tápértékek 1 darabban (összesen 16 szelet) |
---|---|
Energiatartalom | 107 kcal |
Fehérje | 7 g |
Szénhidrát | 12 g |
Zsír | 3 g |
Rost | 2 g |
Ha szereted a friss édes süteményeket, akkor ezt a túrós batyut már az első falat után imádni fogod.
Ne habozz, és oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása