Bejelentkezés
Web - Avokádové loďky plnené vajíčkom

Fitness recept: tojással töltött avokádó hajók

Az avokádó az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvend, nem csak fantasztikus íze és univerzális felhasználhatósága miatt, hanem tápanyag összetételének és egészséges zsírsav arányának köszönhetően is, amely rendkívül hasznos az emberi szervezet számára. Mi most egy gyors reggeli recepthez használtuk fel – tojással töltött avokádó hajókat készítettünk, amely mindössze néhány percet vett igénybe, de az energia és a mosoly egész délelőtt garantált. Készítsd el velünk te is!

Hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Az avokádót hosszában kettévágjuk és eltávolítjuk a magját. A húsából kivájunk egy kanál segítségével, hogy több helye legyen a tojásnak. Ezután az avokádó alsó részét kicsit bevágjuk, hogy sütés közben ne billenjen oldalra a tepsin. Az avokádót kissé megkenjük citromlével, megsózzuk és a kivájt avokádóba beletesszük a tojássárgáját, majd leöntjük a hozzá tartozó tojásfehérjével úgy, hogy ne folyjon ki az avokádóból. A tojást sózzuk, borsozzuk és az avokádót sütőpapírral bélelt vagy olívaolaj spray-jel befújt tepsin 200°C hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Az elkészült avokádót még melegen, friss fűszernövényekkel vagy csírával megszórva tálaljuk. Kellemes gasztronómiai élményt kívánunk!

Fitness recept: Tojással töltött avokádó hajók
Tápértékek 1 adagban (összesen 4 adag)

Kalória

Fehérje

Szénhidrát

Zsír

168

7 g

4 g

15 g

Reméljük, hogy ez az egyszerű, de annál finomabb tojással töltött avokádó hajó recept felkeltette az érdeklődésedet, s rendszeresen elkészíted majd, akár más töltelékkel is. Amennyiben tetszik a recept, örülnénk ha támogatnád egy megosztással.