Fitness recept: sütőtökös gnocchi tofuval és spenóttal

Fitness recept: sütőtökös gnocchi tofuval és spenóttal

A klasszikus gnocchi köret egész uncsi, nem gondolod? Eldöntöttük hát, hogy kreatívkodunk kicsit a recepttel és megalkottuk a sütőtökös gnocchit. Narancssárgás színe miatt tuti, hogy minden szem egyből rá tapad, az íze pedig magáért beszél. Emellett, tofuval és spenóttal ellenállhatatlan vegetáriánus fogás is egyben, tele fehérjével, összetett szénhidrátokkal, ínycsiklandó ízzel és a szükséges mikrotápanyagokkal. Garantáljuk, hogy ha egyszer kipróbálod, utána rendszeresen elkészíted majd.

Hozzávalók a gnocchihoz:

  • 400 g sütőtök püré (megveheted vagy otthon is elkészítheted a lenti instrukciók alapján)
  • 320-350 g tönkölybúza finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk

Hozzávalók a szószhoz:

  • 240 g tofu
  • 180 g 12%-os főzőtejszín (vagy használhatsz növényi alapút is)
  • 100 g bébispenót
  • 15 g finom élesztő
  • olaj a tofu hirtelen átsütéséhez (mi főzőspray-t használtunk)
  • egy marék friss bazsalikom (lehet szárított is)
  • őrölt bors

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Ha nem még vettél pürét, inkább készítsd el magad. Fogj egy Hokkaido tököt, mosd meg alaposan és vágd félbe. A héját hagyd rajta, egyelőre nincs értelme leszedni. Ezután magozd ki az egészet. Vegyél elő egy tepsit, helyezz rá sütőpapírt, majd mehet rá a tök úgy, hogy a félbevágott oldalak nézzenek felfelé. Rakd a tököt 180 fokra előmelegített sütőbe és addig süsd, míg meg nem puhul. Kb. 30-45 perc alatt kész is kell legyen, bár ez a tök méretétől függ. Sütés után szabadulj meg a héjától és mixeld össze a húsát, hogy sima pürét kapj. Ha túl vizes, főzd még kicsit a tűzhelyen, hogy sűrűbb legyen az állaga.

És most következhet a gnocchi. Fogd a pürét és add hozzá a tojássárgát. Utána jöhet a és a liszt. Ha a tészta nagyon ragad, lisztezd még egy kicsit.

Hogyan kell kinézzen a tökös gnocchi tésztája

A keletkezett tésztát oszd négy részre és csinálj belőle hosszúkás tekercseket (a miénk nagyjából 1 cm átmérőjű, de ez rajtad múlik). Ezután vegyél egy éles kést és vágj kb. 1,5 cm hosszú darabokat. Aztán finoman nyomkodd be a tésztát villával és formálj gnocchikat.

Hogy kell kinézzen a sütőtökös gnocchi

Tegyél a tűzhelyre sós vizet főni és öntsd bele. Addig főzd, ameddig a gnocchik nem jönnek a víz tetejére.

Végül, készítsd el a szószt. Először, a tofura lesz szükség, amit törölgess át egy szalvétával, hogy eltávolítsd róla a felesleges vizet. Utána vágd kisebb darabokra és fűszerezd sóval, borssal, azonban a kedvenc fűszereidet is felhasználhatod. Aztán hevíts fel egy serpenyőt, fújd be olajjal, dobáld bele a tofut és hirtelen süsd aranybarnára. Hagyd, hogy az ízek összeérjenek. Fokozatosan add hozzá a spenótot, a növényi főzőkrémet és a legvégén a gnocchit. Az utolsó lépés az élesztő, a só, a bors és az előzetesen apróra vágott, friss bazsalikom levelek. Ennyi. Már csak annyit kell tenned, hogy előveszed a tányérokat és felszolgálod ezt a mennyei ételt.

A tippünk: A végeredményt érdemes kicsit meglocsolni olívaolajjal.

Tápértékek1 adag (összesen 3 adag)
Kalória618 
Fehérje33 g
Szénhidrát90 g
Zsír14 g
Sütőtökös gnocchi tofuval és spenóttal

Egyél egy jót ebből a figyelemreméltó, csupa egészséges hozzávalókat tartalmazó finomságból. Lefogadjuk, hogy imádni fogod, főleg a hidegebb hónapokban.

végeredményt nyugodtan oszd meg közösségi oldalunkon a #gymbeamhu hashtaget használva.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük