Fitness recept: sütés nélküli Oreo sajttorta

Fitness recept: sütés nélküli Oreo sajttorta

Ha te is imádod az Oreo kekszet, akkor a következő sorokban megtalálod az igazit. Készítettünk neked egy receptet sütés nélküli Oreo sajttortára fitt változatban, amely fantasztikus íze mellett magas fehérjetartalmával is megörvendeztet. Te is szerelembe estél? Ne habozz, készítsd el még ma!

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 g krémsajt (Gervais, Philadelphia,…)
  • 200 g ricotta
  • 1 adagolókanál vaníliás Just Whey fehérjepor
  • 50 g tört Oreo keksz
  • 10 g zselatin a krémhez

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először a kekszet kisebb darabokra törjük, majd hozzákeverjük a zabpelyhet, s a keveréket finomra daráljuk. Ezalatt felolvasztjuk a kókuszolajat, amit azután hozzáöntünk a darált keverékhez és tovább mixeljük, amíg a hozzávalók szépen egyesülnek. A kész tészta alapot tortaformába tesszük (mi egy 20 cm átmérőjű formát használtunk), amit előtte sütőpapírral kibélelünk vagy befújunk kókuszolaj spray-jel.

A keveréket egyenletesen belenyomkodjuk a tortaforma aljába, s az így elkészített alapot 30 percre a fagyasztóba helyezzük.

Ezalatt elkészítjük a krémet. A sajtot, ricottát és a fehérjeport összekeverjük, amíg nem keletkezik egységes, krémes állagú massza. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint és hozzákeverjük a krémhez, majd hozzáadjuk a tört Oreo kekszet is, s mindezt alaposan összekeverjük. Fél óra elteltével kivesszük a tésztát a fagyasztóból és ráöntjük a krémet, amit egyenletesen elkenünk. A kész sajttortát egy éjszakán át pihentetjük a hűtőszekrényben, hogy megszilárduljon. Másnap ízlésünk és fantáziánk szerint díszítjük, majd tálaljuk! Nyami!

Fitness recept: Sütés nélküli Oreo sajttorta
Tápértékek1 szeletben (összesen 9 szelet)
Kalória340
Fehérje14 g
Szénhidrát24 g
Zsír21 g

Reméljük, hogy ez a könnyed Oreo sajttorta hasonlóan ízlik majd neked is mint nekünk, s ha szeretnéd, hogy imerőseid is kipróbálhassák a receptet, ne feledd megosztani.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük