Fitness recept: Sós túrós pogácsa parmezán sajttal

Fitness recept: Sós túrós pogácsa parmezán sajttal

Ha valami sósra vágysz, van egy remek megoldásunk a klasszikus chips helyett. Próbáld ki a könnyed túrós pogácsa receptet parmezánnal, és hagyd, hogy a finom tészta megolvadjon a nyelveden. Nagyszerű gyors snack, de kiváló harapnivaló kirándulásokhoz vagy tízórai az iskolába és a munkahelyre. Kóstoljuk meg!

Hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először is, készítsük el a tésztát – keverjük össze a cukrot az élesztővel meleg (nem forró) tejben, és pihentessük körülbelül 5 percig. Közben egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet sóval, kakukkfűvel és reszelt parmezánnal. Ezután öntsük a kelt tésztát, olajat, túrót is a tálba, és gyúrjunk belőle egységes és meglehetősen ragadós tésztát. Fedjük le a tésztát egy tiszta ruhával, és hagyjuk meleg helyen kelni kb. 1 órán át. Amikor a tészta megkelt, nyújtsuk ki egy liszttel behintett gyúródeszkán úgy, hogy körülbelül 1,5 cm vastag legyen. Szaggassuk ki a pogácsákat a tésztából, és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk kelni még egy kicsit a tepsiben is, legalább 15 percig. Végül kenjük meg őket tojással, szórjuk meg szezámmaggal és egy csipet sóval. Süssük a pogácsákat 180 °C-on, aranybarnára, azaz méretüktől függően kb. 10-15 percig. A pogácsa sütés után azonnal tálalható. Jó étvágyat!

Fitness recept: Sós túrós pogácsa parmezán sajttal
Tápértékek1 pogácsa (összesen 35 db pogácsa)
Energiatartalom44
Fehérje2 g
Szénhidrát6 g
Zsír2 g

Úgy gondoljuk, hogy hamarosan te is megkóstolod a túrós pogácsát, és imádni fogod finom ízét. De ne csak magadnak tartogasd ezt az ínyencséget, hanem oszd meg családoddal és barátaiddal is.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük