Fitness recept: Scone krémtúrós-epres töltelékkel

Fitness recept: Scone krémtúrós-epres töltelékkel

Mai receptünk garantáltan elvarázsol mindenkit, aki szereti a könnyű péksüteményeket. A scone egy édes süti, amit hagyományosan Angliában fogyasztanak. Mi krémtúrós-epres töltelékkel dobjuk fel, ami az ízek tökéletes kombinációját teremti meg. Te reggelire vagy inkább uzsonnára ennéd?

Amire a scone-hoz szükséged lesz:

Hozzávalók a töltelékhez:

Scone krémtúrós-epres töltelékkel

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először a scone tésztáját készítjük el. Tedd a lisztet, a sütőport, a xilitet és a sót egy tálba, és alaposan keverd őket össze. Ezután add hozzá a feldarabolt vajat. Kézzel dolgozz mindent össze, amíg a keveréknek morzsás állaga nem lesz (kis darabokká áll össze, amiket szét lehet morzsolni). Ezután mehet bele a mazsola, 1 tojás és a tej, majd az egészet gyúrd össze. Az elkészült tésztát hagyd állni pár percig.

Scone krémtúrós-epres töltelékkel – tészta

Egy belisztezett sodrófával nyújtsd ki a tésztát 2-3 cm vastagságúra. Vágj ki belőle hét, egyenként kb. 5 cm átmérőjű kört. A vágáshoz használhatsz poharat. A kör alakú darabokat helyezd át egy olajspray-vel befújt vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Egy tálban verd fel a tojást, és kend be vele a sütik felszínét.

Helyezd a scone-t 220 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 15 percig. Ha elkészült, hagyd kihűlni.

Scone krémtúrós-epres töltelékkel – töltelék nélkül

Egy késsel vágd félbe a sütiket, kend meg őket a krémtúróval, a tetejére tegyél az epres dzsemből, és máris élvezheted ezt a finom csemegét.

Tipp: ha nem szereted a mazsolát, használhatsz csokidarabokat vagy MoiMüv Protein Crispiest a tészta készítésekor.

Az elkészült scone krémtúrós-epres töltelékkel

Tápérték

1 db scone töltelékkel (összesen 7 db készíthető)

Energia224 kcal
Fehérje9 g
Szénhidrát29 g
Zsír8 g

Ha szereted a könnyű, krémes töltelékkel készült péksüteményeket, ez a scone garantáltan rabul ejt. Tökéletes választás uzsonnára vagy reggelire.

Oszd meg az elkészült süteményeket a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük