Fitness recept: ropogós kenyér tele rosttal és fehérjével

Te is azok közé tartozol, akik nem tudnak lemondani a frissen sült, illatos péksüteményekről? Ne aggódj! Készítsük el együtt ezt az egészséges ropogós kenyeret, amely rostban és fehérjében gazdag! Varázsolj az asztalra egy finom és illatos reggelit!

1 kenyér elkészítéséhez szükséges hozzávalók:

  • 150 g tojásfehérje lé
  • 130 g teljes kiőrlésű sima tönkölybúzaliszt
  • 125 ml víz
  • 30 g True Whey fehérje – ízesítetlen
  • 10 g vízben oldódó Psyllium rost
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • magvak (választható)

Elkészítés:

Egy tálban alaposan összekeverjük a tojásfehérjét, a tönkölybúzalisztet, a vizet, a fehérjét,Psyllium rostot, a sütőport, valamint a sót. Addig keverjük, amíg nem keletkezik teljesen sima tészta. Ízlés szerint tehetünk a tésztába magvakat is, például lenmagot, tökmagot vagy szezámmagot, amelyeket egy fakanállal belekeverünk. Az így elkészített sűrű tésztát kenyérsütő formába öntjük, amelyet előzőleg sütőpapírral kibéleltünk. A kenyeret körülbelül 33 percig, 170°C hőmérsékleten sütjük, amíg a kérge aranybarnára nem sül. A megsült kenyeret a sütőformában hagyjuk kihűlni. Ezután kiborítjuk és végre megkóstolhatjuk a finom kenyeret! 

      

Fitness recept: ropogós kenyér tele rosttal és fehérjével

1 kenyér tápértékei

Kalória

Fehérje

Szénhidrát

Zsír

715

56 g

99 g

6.5 g

Reméljük, hogy az illatos és ropogós fitness kenyér egyedülálló ízét te sem hagyod ki. Amennyiben a recept elnyerte tetszésedet, támogasd egy megosztással.