Fitness recept: Puha pisztáciás torta lágy krémmel

Fitness recept: Puha pisztáciás torta lágy krémmel

Ha szereted a puha piskótát, a frissítő krémet és a ropogós dióféléket ötvöző süteményeket, akkor imádni fogod ezt a finomságot. A pisztácia valódi íze és aromája minden rétegben jelen van. Ráadásul az elkészítése igazán egyszerű, az eredmény pedig vizuálisan is tetszetős. Tökéletes születésnapi torta, vagy akár csak egy kellemes kényeztetés bármikor, amikor valami édesre vágysz.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Hozzávalók a feltéthez:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Vegyük a tojásokat, két tálat, és válasszuk szét a tojássárgáját a tojásfehérjétől. Először a tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgájához adjuk hozzá a xilitet és a vizet, majd addig verjük, amíg könnyű hab nem képződik. Egy külön tálban keverjük össze az átszitált lisztet a pisztáciával és sütőporral, majd óvatosan forgassuk bele a tojássárgájás keverékbe. Végül lassan keverjük bele a felvert tojásfehérjét. Vegyünk egy tortaformát (mi 20 cm átmérőjű formát használtunk), és béleljük ki sütőpapírral. Az elkészített tésztát egyenletesen oszlassuk el rajta. Tegyük a sütőbe, és 180 °C-on kb. 25 percig süssük. Ellenőrizzük egy fogpiszkálóval, hogy kész-e a torta, és ha már nem ragad rá a tészta, akkor kész, és kivehetjük a sütőből.

Hagyjuk kihűlni az elkészített piskótát, és közben folytassuk a krém elkészítését. Verjük fel a krémsajtot, a túrót, a pisztáciavajat és az ízlés szerint ízesítsük flavor dropsszal. Hagyjuk a krémet a hűtőben hűlni, amíg a piskóta ki nem hűl.

Most már közeledünk a fináléhoz. A kihűlt piskóta felületét egyenletesen kenjük be a krémmel, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.

Puha pisztáciás torta lágy krémmel - Elkészítés menete

Tálalás előtt egyenletesen szórjuk meg a peremét apróra vágott pisztáciával.

Puha pisztáciás torta lágy krémmel
Tápértékek1 szelet (összesen 10 szelet esetén)
Energia180 kcal
Fehérje8 g
Szénhidrát9 g
Zsír12 g
Rost2 g

Ennek a tortának egyszerűen mennyei íze van. És tekintve kiváló tápértékét, rendszeresen fogyaszthatod.

Nyugodtan oszd meg velünk az elkészült alkotásodat a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük