Fitness recept: Puha kuglóf csupán két hozzávalóval

Fitness recept: Puha kuglóf csupán két hozzávalóval

Szeretnél valami finomat, de nem akarsz sok időt szentelni egy bonyolultabb desszertre? Akkor ez a torta tökéletes a számodra. Nincs másra szükséged, mint tojásra és gesztenyepürére. Meglepődsz majd, mennyire sima és finom. Ha szeretnéd, mázat is tehetsz rá. De anélkül is garantáljuk, hogy imádni fogod.

Hozzávalók a tésztához:

  • 250 g gesztenyepüré
  • 4 tojás

Hozzávalók a díszítéshez (opcionális)

Fitness recept: Puha kuglóf csupán két hozzávalóval - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

A tojássárgáját válaszd szét a fehérjéből. Verd fel a tojássárgáját a kiolvadt gesztenyepürével. Verd fel a tojásfehérjét egy másik tálban, míg keménnyé nem válik. Óvatosan forgasd bele a gesztenyekeverékbe. Majd készítsd elő a kuglófformát. Ha van szilikonos formád, akkor azt nem is kell beolajoznod. Ha másféle formád van, akkor fújj bele a főzőspray-ből, hogy a tészta ne ragadjon bele. Majd öntsd bele a keve réket és előmelegített, 150 fokos sütőben süsd kb. 40 percig. Akkor tudod ha kész, mikor beleszúrod a hústűt a sütibe és már nem marad rajta tészta. Ha a tészta még ráragad a hústűre, akkor még süsd további 5-10 percig.

Hagyd kihűlni a megsült sütit és már tálalhatod is. Ha még jobban fel szeretnéd dobni, önts rá megolvasztott fehér csokit és szórd meg liofilizált málnával. Önmagában is nagyon finom, megbolondítva egy kis túróval vagy fehérje jégkrémmel.

Fitness recept: Puha kuglóf csupán két hozzávalóval - hozzávalók
Tápérték1 darab máz nélkül (összesen 12 darab)
Energia78 kcal
Fehérje3 g
Szénhidrát9 g
Zsír3 g
Rost1,5 g

Pillanatok alatt elkészítheted ezt a desszertet, még akkor is, ha váratlan vendégek kopogtatnak az ajtódon. Emellett ideális dobozolásra is.

Bátran oszd meg velünk a közösségi média oldalain, amit készítettél, és jelöld be rajta a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük