Fitness recept: puha almás pite fahéjas illattal

Fitness recept: puha almás pite fahéjas illattal

Képzeld el a lédús alma ízét és a fahéj csodálatos illatát a kedvenc fagylaltoddal kombinálva. Remekül hangzik, nem igaz? Van egy jó hírünk a számodra: nem kell, hogy ez csak egy álom maradjon! Próbáld ki az új receptünket a tökéletes almás pitére és hagyd, hogy a finom íze elolvadjon a nyelveden. Az álmok valóra válhatnak, csak süssük meg együtt ezt a tökéletes desszertet!

Hozzávalók a tésztához:

  • 420 g teljes kiőrlésű liszt

  • 180 g hideg vaj
  • 10 evőkanál hideg víz
  • 1 evőkanál almaecet
  • ½ teáskanál

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 6 közepes méretű alma
  • 85 g kókuszcukor
  • 2 evőkanál tápiókakeményítő (vagy kukoricakeményítő)
  • 1 evőkanál fahéjpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál vanília

Egyéb hozzávalók:

  • 1 tojás

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Tegyük a lisztet és a sót egy nagyobb tálba és keverjük őket össze. Ezután adjuk hozzá a vajat kis darabokra vágva és gyúrjuk a lisztet a vajjal egy egységes masszává kézzel vagy robotgéppel. Amikor a tészta jól összeállt, fokozatosan adjunk hozzá 5 evőkanál vizet és gyúrjuk össze vele a tésztát. Ezután adjunk hozzá almaecetet és folytassuk a víz hozzáadását. A tésztát folyamatosan gyúrjuk, nehogy ragadós legyen. Amikor a tészta elkészült, formázzunk cipót belőle és osszuk ¾ és ¼ részre. Ezután gyúrjuk össze mindkét részt kézzel még egyszer és formáljuk őket koronggá. A tésztákat külön-külön fóliába csomagoljuk és tegyük 2 órára a hűtőszekrénybe.

Közben kezdjük el elkészíteni a tölteléket. Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magokat és szeleteljük fel. Szeletelés közben citromos vízbe tehetjük az almát, hogy ne barnuljon meg. Miután felszeleteltük az almát, öntsük le a citromos vizet és szórjuk meg az almát kókuszcukorral, keményítővel, fahéjjal, vaníliával és citromlével. Keverjük össze az almát kézzel úgy, hogy teljesen ellepje a keverék és tegyük a hűtőszekrénybe.

Két óra múlva vegyük ki a tészta nagyobb részét a hűtőszekrényből és egy lisztezett gyúródeszkán sodorjuk kör alakúra. Készítsünk elő egy tortaformát, fújjuk be a kókuszolajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük a sodort tésztát a formába úgy, hogy a széleit is takarja és nyomkodjuk meg az ujjunkkal. Ezután tegyük a tésztára az almát. A maradék tésztát is kinyújtjuk, egyenletes csíkokra vágjuk, és négyzethálósan tegyük a pitére. Verjük fel a tojást és kenjük meg a pite tetejét.

A pitét 200 °C-on 20 percig süssük. Ezután állítsuk a hőmérsékletet 180 °C-ra és süssük további 20 percig. Tálaljuk a pitét a kedvenc fagylaltunkkal vagy a kedvenc kalóriamentes szirupunkkal nyakon öntve. Élvezzük minden falat ízét!

Fitness recept: Puha almás pite fahéjas illattal
Tápértékek1 adag jégkrém nélkül (összesen 8 adag esetében)
Kalória451
Fehérje9 g
Szénhidrát55 g
Zsír20 g
Rost7 g

Teljesítettük a titkos álmod ezzel a puha almás pite fagylalttal recepttel? Engedd, hogy szeretteid is élvezzék ezt a finomságot, és oszd meg velük ezt a receptet.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük