Amikor a puha tészta és a ropogós mandula találkozik, hát ezt nem lehet elrontani. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és pillanatok alatt megsül a sütőben. Egy csésze kávé vagy bármilyen más forró ital mellé fogyaszthatod.
Hozzávalók:
- 150 g finomliszt
- 120 ml félzsíros tej
- 60 g nádcukor
- 40 g egész mák
- 40 ml repceolaj
- 2 tojás
- 1 és ½ teáskanál sütőpor
- egy csipet só
Hozzávalók az utolsó simításokhoz:
- 80 g szilvalekvár (használhatsz Jammy Spread-et is)
- 30 g mandulapehely
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet a mákkal, a cukorral, a sütőporral és a sóval. Add hozzá a tojásokat, az olajat és a tejet, majd keverj össze mindent óvatosan és alaposan. Öntsd a tésztát egy kis tepsibe (mi 20×20 cm-es tepsit használtunk), és tedd a 180 °C-ra előmelegített sütőbe kb. 25 percre, vagy fogpiszkálópróbával. Ha a sütemény elkészült, vedd ki a sütőből. Még melegen kend meg a tetejét szilvalekvárral, és szórd meg mandulapehellyel. Hagyd a süteményt teljesen kihűlni, és voilá, már tálalható is.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 adag (összesen 9 szelet) |
---|---|
Energiatartalom | 222 kcal |
Fehérje | 5 g |
Szénhidrát | 27 g |
Zsír | 10 g |
Rost | 2 g |
Ez az egyszerű és finom sütemény tökéletes azokra a napokra, amikor valami finomat szeretnél sütni anélkül, hogy túl sok időt töltenél a konyhában. Egy próbát mindenképpen megér.
Bátran oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása