Fitness recept: Mákos sütemény dzsemmel és mandulával

Fitness recept: Mákos sütemény dzsemmel és mandulával

Amikor a puha tészta és a ropogós mandula találkozik, hát ezt nem lehet elrontani. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és pillanatok alatt megsül a sütőben. Egy csésze kávé vagy bármilyen más forró ital mellé fogyaszthatod.

Hozzávalók:

Hozzávalók az utolsó simításokhoz:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet a mákkal, a cukorral, a sütőporral és a sóval. Add hozzá a tojásokat, az olajat és a tejet, majd keverj össze mindent óvatosan és alaposan. Öntsd a tésztát egy kis tepsibe (mi 20×20 cm-es tepsit használtunk), és tedd a 180 °C-ra előmelegített sütőbe kb. 25 percre, vagy fogpiszkálópróbával. Ha a sütemény elkészült, vedd ki a sütőből. Még melegen kend meg a tetejét szilvalekvárral, és szórd meg mandulapehellyel. Hagyd a süteményt teljesen kihűlni, és voilá, már tálalható is.

Mákos sütemény dzsemmel és mandulával

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápértékek1 adag (összesen 9 szelet)
Energiatartalom222 kcal 
Fehérje5 g
Szénhidrát27 g
Zsír10 g
Rost2 g

Ez az egyszerű és finom sütemény tökéletes azokra a napokra, amikor valami finomat szeretnél sütni anélkül, hogy túl sok időt töltenél a konyhában. Egy próbát mindenképpen megér.

Bátran oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük